Την ανάθεση σε Ελλάδα και Ιταλία των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων του 2020, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 10 Ιουλίου ως 9 Αυγούστου του 2020 με την τελική φάση να διεξάγεται στην Ιταλία.

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, καταθέτει το αίτημα, αγώνες της διοργάνωσης να διεξαχθούν στον Έβρο που διαθέτει μακρά και λαμπρή παράδοση στο βόλεϊ, καθώς και πολυάριθμους και δυναμικούς οπαδούς του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ.
Λίγες ημέρες πριν, συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2020 θα συνδιοργανωθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία. Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Θα ήταν ίσως πλεονασμός να αναφέρω στον Υφυπουργό τι αξία, σημασία και τι παράδοση έχει το άθλημα του βόλεϊ στον Έβρο. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει καλά ο κ. Υφυπουργός έναν προς έναν όλους τους λαμπρούς αθλητές του βόλεϊ που μεγαλούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη φανέλα της γαλανόλευκης και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στον Έβρο. Είναι προφανές ότι αυτό το στοιχείο δεν προήλθε τυχαία, έχει να κάνει με την πραγματικά «ειδική» σχέση που έχει η κοινωνία του Έβρου με το συγκεκριμένο άθλημα. Παρ’ όλα αυτά, Υφυπουργέ μου, επίτρεψε μου να αναφέρω τρία σχετικά πρόσφατα γεγονότα που αποδεικνύουν γλαφυρά του λόγου το αληθές:
– Το καλοκαίρι του 2018 ο Έβρος Σουφλίου στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των Παίδων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017-2018. Πρόκειται για την 8η μέχρι σήμερα κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου από 3η διαφορετική ομάδα από τον Έβρο (5 φορές Α.Ο. Ορεστιάδας, 2 φορές Εθνικός Αλεξανδρούπολης).
– Την άνοιξη του 2017 το ΓΕΛ Σουφλίου πρώτευσε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Αγοριών για την περίοδο 2016-2017.
– Πριν από 2 περίπου μήνες (11/09/2018) ο Σουφλιώτης Σάκης Μουστακίδης, νυν προπονητής της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, γνωστός παλαίμαχος διακεκριμένος αθλητής της Εθνικής Ελλάδος και εξέχουσα φυσιογνωμία για το ελληνικό βόλεϊ, βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής για το πρωτάθλημα για την αθλητική χρονιά που μας πέρασε.
Με αυτά τα δεδομένα αγαπητέ κ. Υφυπουργέ, που αποδεικνύουν ακριβώς την «ειδική» σχέση που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ο Έβρος με το άθλημα του βόλεϊ, θεωρώ ότι ιδανικότερο περιβάλλον για να διεξαχθούν οι αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων Βόλεϊ το καλοκαίρι του 2020, δεν πρόκειται να βρεθεί. Σας προτρέπω λοιπόν ανοιχτά να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλεγεί ο Έβρος ως ο τόπος όπου θα διεξαχθούν τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Βόλεϊ το 2020, που θα συνδιοργανώσουν Ελλάδα και Ιταλία.
Διαλέξτε Έβρο και δεν θα το μετανιώσετε κ. Υφυπουργέ.
Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής Έβρου,
Ρίζος Δημήτρης”.