“Στο πόδι” οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη Ροδόπη-“Άσκοπη κατασπατάληση του προσωπικού” καταγγέλλουν αστυνομικοί

Αυστηρά μέτρα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, που κατά τη γνώμη δύο αστυνομικών παρατάξεων "ξεπερνούν κάθε φαντασία".
Αστυνομικό Μεγαρο Κομοτηνης

Για “άσκοπη κατασπατάληση αστυνομικού προσωπικού” που “ξεπερνά κάθε φαντασία”, κάνουν λόγο με κοινή ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των παρατάξεων ΕΑΚΑ και ΕΚΑ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά και Στάθης Κατρανίδης, μετά τη διαταγή της τοπικής αστυνομικής ηγεσίας για επιφυλακή όλου του αστυνομικού προσωπικού, στην Κομοτηνή, στο Αστυνομικό Μέγαρο και στα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού.

Ακόμη, η κ. Τζατζανά και ο κ. Κατρανίδης, καταθέτουν την απορία τους, γιατί, ενώ οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων έχουν απαγορευθεί, “ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός αστυνομικών καλούνται να εκτελέσουν χρέη «σκοπανθρώπων», σχεδόν σε κάθε γωνιά του κέντρου της έρημης πόλης μας”.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης που αφορά στα μέτρα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας για την σημερινή Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Εν μέσω απόλυτης έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, εν μέσω πανελλήνιου lock down, με το αξιόμαχο των Αστυνομικών μας Υπηρεσιών να μειώνεται καθημερινά και σε επικίνδυνο πλέον σημείο – καθώς κατακόρυφα αυξάνονται οι νοσούντες από covid-19 αστυνομικοί – αλλά και εν μέσω απαγόρευσης των συναθροίσεων πέραν των τεσσάρων ατόμων – διάταξη που θεσπίστηκε προκειμένου για τον περιορισμό της διασποράς του φονικού ιού – η κοινή λογική θα περίμενε μία ορθολογική εκτίμηση της κρατούσας κατάστασης, και η όποια διαταγή για λήψη αστυνομικών μέτρων να κινούταν στο πνεύμα της εξοικονόμησης των δυνάμεων και της διασφάλισης όλων εκείνων  των κανόνων που προβλέπεται να λαμβάνονται κατά την εργασία, ώστε να προστατεύονται οι εργαζόμενοι από τον κίνδυνο έκθεσής τους σε ενδεχόμενη μόλυνσή τους από τον κορονοϊό.

Δυστυχώς όμως είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε ότι αυτή τη φορά όσο ποτέ άλλοτε, η άσκοπη κατασπατάληση αστυνομικού προσωπικού ξεπερνά κάθε φαντασία.

Με απαγορευμένες τις συναθροίσεις, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός αστυνομικών καλούνται να εκτελέσουν χρέη «σκοπανθρώπων», σχεδόν σε κάθε γωνιά του κέντρου της έρημης πόλης μας, παραμένοντας άγνωστο, τόσο το γιατί όσο και ο σκοπός που εξυπηρετείται. Επιπλέον αυτών, και ως “κερασάκι στην τούρτα”, διατάσσεται η επιφυλακή όλου του υπόλοιπου αστυνομικού προσωπικού, τόσο στον χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου όσο και στους χώρους των περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού!

Εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα:

  • Σε τι ακριβώς χρειάζεται όλη αυτή η αστυνομική δύναμη;
  • Ποιους και πόσους θα επιτηρεί;
  • Τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών που διατάσσονται να βρίσκονται σε επιφυλακή εντός του Αστυνομικού Μεγάρου και των Αστυνομικών Τμημάτων της Περιφέρειας, πώς σχεδιάζει η Υπηρεσία να τον κατανείμει εντός των χώρων και σε αποστάσεις τέτοιες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, χωρίς να παραβιάσει τις διατάξεις περί συγχρωτισμού;
  • Προσδιορίστηκαν χώροι που πληρούν τις προϋποθέσεις και διασφαλίζουν την μη προσβολή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην αξιοπρέπεια και την μη παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 285 Π.Κ.;

Εν αναμονή των εξελίξεων της σημερινής ημέρας, απευχόμαστε τη δικαίωση των ανησυχιών μας, δηλώνουμε όμως ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας για την προστασία  των συναδέλφων μας, εφόσον αυτό χρειαστεί. 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ¨.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood