Στο πλευρό των καπνοπαραγωγών το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης

"Ανάγκη διατήρησης της ποικιλίας του μπασμά, ως μιας εξαιρετικής ποικιλίας καπνού που επιλέγεται από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής καπνικών προϊόντων παγκοσμίως". 
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενη από τον γραμματέα, Νότη Χαραλαμπίδη, το μέλος της Κ.Π.Ε. και υπεύθυνο Τύπου, Δάμωνα Δαμιανό, τον υπεύθυνο του τομέα αγροτικής ανάπτυξης έρευνας & καινοτομίας, Γιάννη Αμαραντίδη, τον υπεύθυνο του τομέα επιχειρηματικότητας και επαγγελματιών, Χουσεΐν Μπιλγκίν, την υπεύθυνη του τομέα ισότητας και κοινωνικών θεμάτων, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, και τον υπεύθυνο οργανωτικού, Αλή Τουντζάι, επισκέφθηκε σήμερα την έδρα του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Σινάν Αμέτ, και τον αντιπρόεδρο, Χαλήλ Ιμπράμ Μουχαρέμ.

Η συνάντηση εγκαινίασε ουσιαστικά τον κύκλο των επαφών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής της Ροδόπης με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί έναν σημαντικότατο πνεύμονα της τοπικής μας οικονομίας.

Υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους του προέδρου, κ. Σινάν Αμέτ, για τα προβλήματα και τη φθίνουσα πορεία της καλλιέργειας και του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών στη Ροδόπη, αλλά και για την ανάγκη διατήρησης της ποικιλίας του μπασμά, ως μιας εξαιρετικής ποικιλίας καπνού που επιλέγεται από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής καπνικών προϊόντων παγκοσμίως.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι φέτος στη Ροδόπη η καλλιέργεια του καπνού αναμένεται να προσεγγίσει τα 38.000 στρέμματα, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 4.408 παραγωγοί και 25.000 συμπολίτες μας συνολικά εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την καλλιέργεια και την παραγωγή καπνού.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσαν έμφαση στο ενεργό ενδιαφέρον του κόμματος για τους καπνοπαραγωγούς, τόσο στη Βουλή όσο και μέσα στην κοινωνία, όλα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την πρόσφατη καταβολή της κορωνοενίσχυσης των 90 ευρώ.

Τόνισαν, παράλληλα, ότι θα βρίσκονται δίπλα στον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών και στον αγρότη-καλλιεργητή με μικρό κλήρο, προκειμένου να επιβιώσει μια ιστορική και μοναδική καλλιέργεια για τη Ροδόπη και την Ελλάδα γενικότερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σε επίπεδο Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για το συγκεκριμένο προϊόν.  

Στο πλευρό των καπνοπαραγωγών το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΡοδόπηςΟ υπεύθυνος του τομέα αγροτικής ανάπτυξης, Γιάννης Αμαραντίδης, παρουσίασε πτυχές του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου για τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Το ΠΑΣΟΚ από πολύ νωρίς έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για την άμεση ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής:

  • με κάλυψη μέρους του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών,
  • με επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος,
  • με την επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης,
  • με τη χρηματοδότηση αγροτών-γεωργικών επιχειρήσεων-συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων, για εγκατάσταση ΑΠΕ.

Προτάσσουμε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας για τα βασικά εθνικά μας προϊόντα, μέσα από σχέδια ανάπτυξης κάθε περιφέρειας με τοπική εξειδίκευση».  

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood