Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, και οι εν λόγω, αλλά και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους, βρίσκονται σε καραντίνα.

Ως γνωστόν το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς Covid για όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, και το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νοσηλευόμενων, όχι μόνο από τους πέντε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά ακόμα και από τις Σέρρες. Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υπόλοιπο προσωπικό, δίνει αγώνα από τον περασμένο Μάρτιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που κάποιοι από τους εργαζόμενους διαπιστώνεται ότι είναι θετικοί. Η κατάσταση από τους ίδιους και τον Διοικητή Βαγγέλη Ρούφο αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Είναι τουλάχιστον τέσσερις οι γιατροί που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Την ίδια στιγμή η κατάσταση επιβαρύνεται συνέχεια, αφού η αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ επιφέρει μοιραία και αύξηση στις εισαγωγές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, μέχρι χθες νοσηλεύονταν στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης 38 ασθενείς, καθώς σημειώθηκαν δέκα νέες εισαγωγές. Πρόκειται για τέσσερις ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη – μια γυναίκα και τρεις άνδρες ηλικίας 87, 67, 52 και 61 ετών αντίστοιχα – έναν 59χρονο από τις Φέρες Έβρου, τρεις ασθενείς από την Καβάλα – δύο γυναίκες ηλικίας 59 και 79 χρόνων και έναν 61χρονο άνδρα – έναν 29χρονο από τη Δράμα καθώς και μια 34χρονη από την Κομοτηνή.

πηγή: evros-news.gr