“Δύσκολες ώρες για να κυκλοφορεί κανείς έξω”, χαρακτηρίζουν τα Καιρικά Νέα Θράκης το αυριανό (4/10) βράδυ στην Κομοτηνή, η οποία σύμφωνα με την πρόγνωση της ομάδας βρίσκεται μαζί με την Ξάνθη και τον κάμπο ανάμεσα στις δύο πόλεις, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που αναμένεται με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις, ενώ και στην Αλεξανδρούπολη τα φαινόμενα θα είναι επίσης έντονα.

Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει σταδιακά από σήμερα (3/10) τα ξημερώματα με αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Θα ακολουθήσει παύση των φαινομένων από τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ το…κυρίως μενού θα ξεκινήσει από το βράδυ και θα κορυφωθεί την Παρασκευή όταν και προβλέπονται “επικίνδυνες καταστάσεις με έντονα φαινόμενα”.

Χαρακτηριστικά, τα Καιρικά Νέα Θράκης, σημειώνουν: “Τα τελευταία πιόνια παίρνουν τη θέση τους στην “καιρική σκακιέρα” της επερχόμενης κακοκαιρίας και η κατάσταση γίνεται ολοένα πιο απρόβλεπτη και δυνητικά επικίνδυνη για την περιοχή μας”.

Προειδοποιούν, δε, οτι απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, την Πολιτική Προστασία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά τους πολίτες”.

Ο χάρτης πρόγνωσης του καιρού, είναι χαρακτηριστικός. Προβλέπει στην Κομοτηνή ποσότητες ύδατος από όμβρους, ύψους 125-150 χιλιοστά!