• Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Ιλχάν Αχμέτ μετά τα τραγικά αποτελέσματα της χθεσινής θεομηνίας που έπληξε τη Ροδόπη.

Σήμερα νωρίς το πρωί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναχώρησε για την Αθήνα όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον νέο υπουργό Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός έλαβε εικόνα για το σύνολο των καταστροφών που έπληξαν τις υποδομές, τις οικοσκευές και την αγροτική παραγωγή στη Ροδόπη, παρέχοντας τη δέσμευση για άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ειδικότερα των εποπτευόμενων οργανισμών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις της φυτικής παραγωγής γίνεται άμεση κινητοποίηση δια του ΕΛΓΑ.

Η καταγραφή των ζημιών για τις αποζημιώσεις των οικοσκευών και των υποδομών θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.

  • Παράλληλα ο κ. Βορίδης τόνισε ότι θα έρθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ προκειμένου ο νομός να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την επιθυμία προς τον Ιλχάν Αχμέτ να επισκεφθεί τη Ροδόπη το προσεχές χρονικό διάστημα για να εκτιμήσει και ο ίδιος από την μεριά του το μέγεθος της καταστροφής.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σημείωσε ότι δεν θα είναι ικανοποιημένος με κάτι λιγότερο από την άμεση καταγραφή των ζημιών, τόσο στη φυτική παραγωγή όσο και στη κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών του νόμου, όπως και με την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων.

Ο βουλευτής Ροδόπης χαιρέτισε στη δήλωσή του το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι “η Ροδόπη μετρά ήδη τις πληγές της από τις περυσινές απώλειες στην γεωργική της παραγωγή, και δεν θα μπορούσε να αντέξει ένα δεύτερο συνεχόμενο χτύπημα, που ενδεχομένως θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία της περιοχής και για το μέλλον των αγροτών της”.