Στο “απόσπασμα” και πάλι ο Ιλχάν Αχμέτ γιατί μίλησε για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Γράφει ο Δάμων Δαμιανός, Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
18894b79-damon

Ο επί έντεκα χρόνια και τέσσερις φορές εκλεγμένος Βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, απαντώντας σε ερώτηση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (εκπομπή «Αταίριαστοι»), για τον χαρακτήρα της Μειονότητας της Θράκης, δήλωσε ότι όπως προκύπτει από τη Συνθήκη της Λωζάνης, «η Μειονότητα περιγράφεται ως μουσουλμανική» και ότι επιπλέον «ο κάθε πολίτης εντός της Μειονότητας στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελλάδα έχει το δικαίωμα στον ατομικό του αυτοπροσδιορισμό», σημειώνοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος είναι εναντίον του να ετερο-προσδιορίζονται οι άνθρωποι.

Με άλλα λόγια, ο Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, που αποτελεί τον καταστατικό χάρτη πάνω στον οποίο βασίζεται η ύπαρξη της Μειονότητας στη Θράκη, είναι σεβαστή στο πλαίσιο της λειτουργίας του ελληνικού κράτους που τη συνυπέγραψε το 1923, και ότι ο ίδιος ως Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, αναγνωρίζει το δικαίωμά του καθενός να δηλώνει για τον εαυτό του ως ταυτότητα όποια εκείνος επιθυμεί, και διαφωνεί με όλους όσους σπεύδουν να αποδώσουν στοιχεία ταυτότητας και καταγωγής σε τρίτους, αναρμοδίως.

Στο "απόσπασμα" και πάλι ο Ιλχάν Αχμέτ γιατί μίλησε για τη Συνθήκη της Λωζάνης
Βουλευτής Ροδόπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Τα αυτονόητα, προφανώς, ζητήματα, που έθεσε ο Βουλευτής της Ροδόπης στην τοποθέτησή του στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, γίνονται σήμερα αντικείμενο κριτικής στον τουρκόφωνο ηλεκτρονικό τύπο της Κομοτηνής από τον δημοσιογράφο Ιλχάν Ταχσίν, ο οποίος γράφει για τον Ιλχάν Αχμέτ: «Εμείς ως εφημερίδα “Birlik”, πριν από τις εκλογές και την τελευταία περίοδο, έχουμε επανειλημμένα επικρίνει τον Ιλχάν Αχμέτ, ως εποικοδομητική κριτική, στο θέμα περί δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας, γράφοντας ότι ο ίδιος έχει ξεκόψει και έχει απομακρυνθεί από τη Μειονότητα. Και πραγματικά, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο δίκιο είχαμε. Το επαναλαμβάνουμε! Οι σχέσεις του Ιλχάν Αχμέτ με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχουν διακοπεί. Αν κάποιος δεν μπορεί να υπερασπιστεί ανοιχτά τη Μειονότητα, την κοινότητά του, αυτό το θέμα έχει τελειώσει/έχει λήξει. Ποια είναι η διαφορά του Ιλχάν Αχμέτ από την “αθηναϊκή διάλεκτο”; Ας βγει κάποιος να μας το εξηγήσει αυτό. Αυτή η Μειονότητα χρειάζεται γενναίους ανθρώπους, αγωνιστές. Ο Ιλχάν Αχμέτ δεν υπερασπίστηκε τη Μειονότητα, δεν μπόρεσε να την υπερασπιστεί και έχει φανεί ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να την υπερασπιστεί από εδώ και πέρα. Δείτε, εμείς γράψαμε άφοβα! Γράφουμε! Θα γράψουμε! Εμείς είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων της Τουρκικής Μειονότητας, και στεκόμαστε δίπλα τους. Ο Ιλχάν Αχμέτ όμως, δίπλα σε ποιους είναι; Πού είναι και για ποιον λόγο είναι;».

Ο δημοσιογράφος βέβαια – ο κάθε δημοσιογράφος – όποιας ποιότητας κι αν είναι, όσο γνωστά κι αν είναι τα κίνητρά του και η προέλευση των γραφομένων του, έχει το δικαίωμα να ασκεί την κριτική του.

Και η κοινωνία μας στη Θράκη, όμως, βγάζει τα συμπεράσματά της για τα κόμματα και για τους Βουλευτές που σιωπούν, για τα κίνητρά τους, για τις προθέσεις, για τις στάσεις, για τις συμπεριφορές και για τις επιδιώξεις τους. Ουδέν κρυπτόν…

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood