Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου

Παρακολούθησε τις 33ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ευρώπης.
5e430665-4b12-4284-bd14-e83108f223e0

Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Οικονομικών και Εθελοντισμού, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Φανή Μπαχαρίδου, με αφορμή τις 33ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ευρώπης. Η κ. Μπαχαρίδου ήταν η πρώτη θεσμική εκπρόσωπος από την Ελλάδα και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις καθώς δεν το έχει κάνει κανείς άλλος έως τώρα.

Πρόκειται για έναν θεσμό εγνωσμένου κύρους, που συνενώνει τα πολιτιστικά σωματεία της Ελληνικής Ομογένειας από διάφορες χώρες της Ευρώπης και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις η κ. Μπαχαρίδου είχε κατ’ αρχάς την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και ιδίοις ωσί τη σοβαρή προσπάθεια που κάνουν τα μέλη και οι διοικήσεις των Σωματείων για τη διάσωση και τη διάδοση του θρακιώτικου πολιτισμού και του ελληνικού εν γένει.

Με δεδομένο, όμως, ότι πολλά μέλη της Διασποράς, έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα σημεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η προσπάθεια αυτή καθίσταται ακόμη πιο σημαντική και χρήζει στήριξης και από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.

Αυτό άλλωστε, επεσήμανε και η ίδια η κ. Μπαχαρίδου, τόσο στον χαιρετισμό της, όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των Σωματείων, υπογραμμίζοντας και το γεγονός ότι το Γραφείο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στις Βρυξέλλες μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς αλλά και συνάντησης για τα Σωματεία και τα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Μεταφέροντας και τις θέσεις του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χριστόδουλου Τοψίδη, η κ. Μπαχαρίδου εξήγησε ότι “πάγια θέση της Διοίκησης αποτελεί η σύσφιξη των σχέσεων με τα Πολιτιστικά Σωματεία της Ευρώπης”, αναγνωρίζοντας το έργο τους, αλλά και το γεγονός ότι “λειτουργούν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό ενισχύοντας πολλαπλά την προσπάθεια που γίνεται ώστε η Περιφέρειά μας και η χώρα μας γενικά, να ενισχύσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία τους και να τονώσουν την εξωστρέφεια τους με κάθε τρόπο”.

Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ Φανή Μπαχαρίδου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood