Στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής (στην οδό Φιλίππου 2-4, περιοχή δημοτικής αγοράς), θα πραγματοποιεί αιμοληψίες η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, από τις 16 ως και τις 23 Μαρτίου, και κατά τις ώρες 10:00-13:30.

Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, κάτι που συνιστά άλλωστε και σύσταση των παγκόσμιων και εθνικών φορέων υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC), για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών, και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Έτσι, κρίθηκε σκόπιμη η προσωρινή “μετεγκατάσταση” της υπηρεσίας αιμοδοσίας του νοσοκομείου στους χώρους του ΚΑΠΗ, με στόχο τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, ώστε να μην μειωθούν οι αιμοληψίες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην επάρκεια αίματος.

Συμπράττων στην ενέργεια, και ο Δήμος Κομοτηνής, που ανταποκρίθηκε θετικά και διέθεσε την αίθουσα στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής. “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κομοτηνής για την άμεση ανταπόκρισή του και κινητοποίηση για τη διάθεση του χώρου”, επισημαίνουν τα στελέχη της υπηρεσίας αιμοδοσίας του νοσοκομείου.