Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ “Τα μαθηματικά είναι παντού” συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής

Οı μαθητές της Γ΄ Λυκείου του σχολείου της Κομοτηνής και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους παρουσίασαν μεγάλους μαθηματικούς και επιστήμονες και τη  σημαντική προσφορά τους στην ανθρωπότητα.
Screenshot_1852

Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ “Τα μαθηματικά είναι παντού” συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Μουσταφά Μπιρσέλ και τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να λύνουν γρίφους και μαθηματικά προβλήματα.

Η διοργάνωση αναδεικνύει την παρουσία των μαθηματικών στην καθημερινότητα των ανθρώπων και προτρέπει τους μαθητές να τα ανακαλύπτουν από διάφορες οπτικές γωνίες και ιδιαίτερα να:

  • αναγνωρίζουν ότι τα μαθηματικά διαπερνούν τον κόσμο γύρω μας,
  • εκτιμούν τη χρησιμότητα, τη δύναμη και την ομορφιά των μαθηματικών,
  • απολαμβάνουν τα μαθηματικά,
  • αναπτύσσουν υπομονή και επιμονή κατά την επίλυση προβλημάτων,
  • έχουν εμπιστοσύνη στη χρήση των μαθηματικών για την ανάλυση και την επίλυση προβλημάτων τόσο στο σχολείο όσο και σε πραγματικές καταστάσεις,
  • αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις που απαιτούνται για τη συνέχιση περαιτέρω σπουδών στα μαθηματικά,
  • καλλιεργήσουν την κριτική εκτίμηση για τη χρήση της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών στα μαθηματικά,
  • εκτιμήσουν τη διεθνή διάσταση των μαθηματικών και τις πολυπολιτισμικές και ιστορικές προοπτικές τους,
  • ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και να ενδυναμώσουν τη θετική σκέψη.

Οı μαθητές της Γ΄ Λυκείου του σχολείου της Κομοτηνής και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους παρουσίασαν μεγάλους μαθηματικούς και επιστήμονες και τη  σημαντική προσφορά τους στην ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα:

1) Κύπελλο Δικαιοσύνης του Πυθαγόρα

2) Γέφυρα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

3) Γιατί τα καλύμματα φρεατίων είναι στρογγυλά

4) Πυθαγόρειο Θεώρημα

5) Κόκκαλα του Νάπιερ

6) Χρυσή Τομή

7) Ο Άνθρωπος του Βιτρουβίου

8) Πύργοι του Ανόι

9) Μαθηματικά υλικά φτιαγμένα με 3D εκτυπωτή

10) Ζωγραφιές

11) Μαθηματικά παιχνίδια

Η  κ. Μουσταφά Μπιρσέλ τόνισε: «Ως μαθηματικός αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι μοναδικός σκοπός μου δεν είναι να διδάξω μόνο τα μαθηματικά ως μάθημα, αλλά διδάσκοντας να κάνω τους μαθητές μου να αγαπήσουν αυτή τη θετική επιστήμη. Δηλαδή βοηθώντας τους μαθητές να αποκτήσουν σωστές γνώσεις στο μάθημα των μαθηματικών, μπορούν έπειτα να κατανοήσουν, να εντοπίσουν και να συνδέσουν τη θεωρία των μαθηματικών με τα μαθηματικά που υπάρχουν στην καθημερινή ζωή. Γιατί τα μαθηματικά είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη ζωή και την καθημερινότητα του ανθρώπου. Δεν είναι μόνο ένα μάθημα που μένει στη θεωρία».

Ο Διευθυντής Μεμέτ Τουνάλπ, η Υποδιευθύντρια Ελένη Χατζή, και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, συγχαίρουν την κ. Μουσταφά Μπιρσέλ και τους μαθητές για την εξαιρετική τους δράση.

Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ "Τα μαθηματικά είναι παντού" συμμετείχε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood