Στο 1ο SingularityU Greece Summit, συμμετείχε ο Στάθης Κεφαλίδης

Ο Κυβερνήτης Ελλάδος της AHEPA συνεχίζει τη δραστηριοποίησή του ανά την επικράτεια. 
ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΚΗ

Συνεχίζει τη δραστηριοποίησή του ανά την επικράτεια ο Κυβερνήτης Ελλάδος της AHEPA, Στάθης Κεφαλίδης.

Τις τελευταίες μέρες μεταξύ άλλων βρέθηκε:

  • στη Λάρισα, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του τοπικού τμήματος της AHEPA, όπου είχε εποικοδομητικές επαφές με τον Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και τον Υποδιοικητή της Α΄ Στρατιάς.
  • στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είχε γόνιμη συνάντηση με τον Πρύτανη του ιδρύματος, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, τους Αντιπρυτάνεις, Καθηγητές Νικόλαο Μυλωνά και Ναπολέων Μαραβέγια, και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Αντώνη Καλοκαιρινό. 

Επίσης ο κ. Κεφαλίδης έλαβε μέρος στο 1ο SingularityU Greece Summit, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες και ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία. Συγκεκριμένα, ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς, πραγματεύτηκαν θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, η ρομποτική, το διαδίκτυο των πραγμάτων, η ενέργεια και οι καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας.

Πριν από μερικά χρόνια, στο ερευνητικό κέντρο της NASA και στη Silicon Valley, ο Peter Diamandis και ο Ray Kurzweil ίδρυσαν το Singularity University με στόχο να εκπαιδεύσουν τους μελλοντικούς ηγέτες σε νέες τεχνολογίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία. Φέτος, αυτή η παγκόσμια κοινότητα σκέψης, έρευνας και καινοτόμων δράσεων του Singularity University, ήρθε και στην Ελλάδα, με ένα διήμερο διαλέξεων και workshops. Οι ομιλητές μοιράστηκαν απόψεις και ιδέες, και ανέλυσαν σε βάθος τις εξελίξεις, σε μια αναζήτηση καινοτόμων λύσεων που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν με σταθερά βήματα σε ένα καλύτερο μέλλον. Εξάλλου, στόχος του SingularityUgreece Summit, είναι να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς πρωτοποριακών μυαλών και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των start-ups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.

Την προσπάθεια στηρίζουν σημαντικοί οργανισμοί όπως ο ΣΕΒ, η Deloitte, η Vodafone, η Alpha Bank, η Raycap, η Coca Cola, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ.

Στο 1ο SingularityU Greece Summit, συμμετείχε ο Στάθης Κεφαλίδης“Η ανάπτυξη δεν είναι αφηρημένη έννοια. Ανάπτυξη σημαίνει το απτό αποτέλεσμα της δημιουργικής δράσης. Ειδικά στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, στο κατώφλι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ανάπτυξη είναι η πραγμάτωση των καινοτόμων ιδεών με το βλέμμα στραμμένο στις σύγχρονες ανάγκες των κοινωνιών. Είναι επιτακτική η αναγκαιότητα ως χώρα να βρούμε ένα καινούριο, σύγχρονο αφήγημα, που θα μας κάνει πρωτοπόρους σε τομείς της νέας γνώσης που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και στο ταμπεραμέντο του Έλληνα”, σχολίασε ο Στ. Κεφαλίδης.

Ενόψει της διοργάνωσης, η Nίκη Συροπούλου, Director του Singularity Summit, είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως “είναι  πολύ  σημαντικό η Ελλάδα να μπει στη νέα εποχή και να αναπτύξει νοοτροπία καινοτομίας,  ώστε να διαγράψει αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον”. Ο Peter Diamandis είχε επισημάνει: “Η Ελλάδα χρειάζεται έναν δυναμικό βηματισμό ώστε να ξαναμπεί στον χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης”. Ο Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε υπογραμμίσει: “Στον Δημόκριτο αγκαλιάζουμε κυριολεκτικά τις εκθετικές τεχνολογίες. Στα εργαστήριά μας δημιουργούμε νέα γνώση, ενώ παράλληλα οι εταιρείες στο τεχνολογικό μας πάρκο παράγουν παγκόσμιες καινοτομίες. Σε αυτό το δυναμικό οικοσύστημα, η συνεργασία με το Singularity University φέρνει ενέργεια και έμπνευση. Πιστεύουμε ότι το Singularity Summit με τις μοναδικές του εκδηλώσεις θα δράσει ως καταλύτης για την προετοιμασία της ελληνικής κοινωνίας προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που φέρνει το άμεσο μέλλον”. Ο Χάρης Μπρουμίδης, CEO  της Vodafone, είχε αναφέρει: “Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ανατρεπτικές σε κάθε τομέα της ζωής μας. Στη Vodafone είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τον θετικό ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνολογία στη βελτίωση της ζωής μας. Πιστεύουμε ότι οι ευκαιρίες που δημιουργούνται είναι σημαντικές”. O Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Alpha Bank, είχε τονίσει: “Η Alpha Bank με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει το SingularityUGreece Summit, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική σκέψη και να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και ορισμένους από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Silicon Valley. Η Alpha Bank ως ένας εκ των βασικών αρωγών της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επιδιώκει μέσω στοχευμένων ενεργειών, τη στήριξη της καινοτομίας. Για εμάς δεν πρόκειται απλώς για μία επιπλέον πρωτοβουλία εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, αλλά για μία συνειδητή διαδικασία προσαρμογής, μέσω συμμετοχής σε δίκτυα γνώσεων και πληροφοριών”.

Μεταξύ των ομιλητών του SingularityU Greece Summit, ήταν οι:

  • Peter Diamandis (Chairman and Ceo of the X PRIZE Foundation –Co –Founder & Executive Chairman of Singularity University).
  • Ramez Naam (Co-Chair, Energy & Environment at Singularity University).
  • Vivienne Ming (SU Faculty- Cognitive-Neuroscience).
  • Dr. Divya Chander (SU Faculty –Neuroscience, Medicine).
  • LarryKeeley (President-Co-Founder Doblin Group –Managing Director Deloitte Consulting LLP).
  • Stefano Gastaut (Director Internet of Things, Vodafone Group).
  • Jyotika Virmani (Senior Director Planet & Environment, X Prize).
  • Tomas Björkman (Applied Philosopher and Social Entrepreneur).
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood