Στο 15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής οι γονείς επιμορφώθηκαν για τα «Αναπτυξιακά ορόσημα λόγου σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών»

Το ζήτημα της ανάπτυξης της Γλώσσας στα παιδιά αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο φαινόμενο που ελκύει αμείωτα το ενδιαφέρον, τόσο των ερευνητών όσο και κάθε γονιού και εκπαιδευτικού.
Screenshot_1776

Οι ειδικοί παιδαγωγοί και γλωσσολόγοι τονίζουν με έμφαση τη σημαντικότητα της νηπιακής ηλικίας του παιδιού για τη μελλοντική του γλωσσική ανάπτυξη.

Αναμφισβήτητα οι βασικοί παράγοντες που δίνουν το στίγμα της επιτυχίας ή της αποτυχίας στη διαμόρφωση της γλωσσικής ικανότητας του παιδιού, παρ’ όλο που εκτίθεται και σε άλλους παράγοντες που το επηρεάζουν γλωσσικά, είναι το Σχολείο και η Οικογένεια. Οι γονείς είναι οι πρώτοι φυσικοί δάσκαλοι του παιδιού, που του διδάσκουν τις πρώτες δεξιότητες, τις πρώτες στάσεις και αξίες, και θα διαμορφώσουν τον πυρήνα της προσωπικότητάς του. Ακολουθεί το σχολείο, παίρνοντας τη σκυτάλη για να συνεχίσει με συστηματικό πλέον και εξειδικευμένο τρόπο να διδάξει στο παιδί τη Γλώσσα. Τα δύο συστήματα συναντώνται στον κοινό τους ρόλο.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, στο 15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση γονέων με θέμα «Αναπτυξιακά ορόσημα λόγου σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών» και εισηγήτρια τη Λογοθεραπεύτρια Φιλίτσα Κούνιου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των διδασκόντων της σχολικής μονάδας.

Μετά την εισήγηση και την προβολή παρουσίασης του θέματος, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Στο 15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής οι γονείς επιμορφώθηκαν για τα «Αναπτυξιακά ορόσημα λόγου σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood