Στο 12,7% μειώθηκε η ανεργία – Ανάπτυξη 9,5% προβλέπει το ΙΟΒΕ

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Η μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα του προηγούμενου έτους, διαμορφώθηκε στο 12,7% από 13,3% που ήταν τον Νοέμβριο του 2021 και από 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019.

Στα ίδια στοιχεία καταγράφεται και μείωση της ανεργίας των νέων, στο 30,5% τον Δεκέμβριο του 2021, από 37% τον Νοέμβριο του 2021. 

Η πτώση της ανεργίας κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες είναι αποτέλεσμα της φορολογικής, δημοσιονομικής, αδειοδοτικής, εργασιακής και ασφαλιστικής μας πολιτικής, τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης, και εξηγούν: Έχει να κάνει με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με την απλούστευση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις, με την εργασιακή πολιτική που συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα με την προστασία των εργαζομένων, με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική μας που εμπεδώνει κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία. Περεταίρω σημειώνουν οτι είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που βάζει τα θεμέλια για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων χάρη στη σημαντική ανάπτυξη. Και σε αυτή την πολιτική η Κυβέρνηση θα επιμείνει  αταλάντευτα. 

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.

Επιπλέον υπογραμμίζεται οτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το γεγονός ότι χάρη στην προσέλκυση επενδύσεων από παγκόσμιους οικονομικούς κολοσσούς (Microsoft,  Amazon, Google, Pfizer, Cisco, JP Morgan), δημιουργούνται νέες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης με αυξημένες αποδοχές και άρχισε ήδη η επιστροφή νέων που εγκατέλειψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

ΙΟΒΕ: Ισχυρή ανάπτυξη 9,5% για το 2021

Την ίδια στιγμή, ισχυρή ανάπτυξη που θα φτάσει στο 9%-9,5% το 2021, και στο 4,5%-5% το 2022, προβλέπει στην τελευταία έκθεσή του το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Συγκεκριμένα, για το 4ο τρίμηνο του 2021, προβλέπει ότι το 2021 η οικονομία είναι πολύ πιθανό καλύψει την ύφεση του 9% που είχε το 2020 λόγω της πανδημίας, καθώς η ανάπτυξη μπορεί να οριστικοποιηθεί ακόμη και στο 9,5%.

Η μεγέθυνση αυτή θα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και στηρίζεται στην αύξηση της κατανάλωσης, στην ισχυρή αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και στη μείωση της ανεργίας.

Για το 2022, δε, το ΙΟΒΕ προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει τη δυναμική της πορεία με ανάπτυξη από 4,5% έως 5% και βασικό μοχλό την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο 12,7% μειώθηκε η ανεργία - Ανάπτυξη 9,5% προβλέπει το ΙΟΒΕ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood