Στις Βρυξέλλες αποστολή του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Στο περιθώριο Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης εξασφάλισε τη δέσμευση έγκριτων νομικών και υπηρεσιακών στελεχών να συνδράμουν συμβουλευτικά στη σύνταξη πρότασης που θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές οδηγίες και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, για τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος τιμολόγησης καυσίμων στη Ροδόπη λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις επιχειρήσεις της Βουλγαρίας.
img2 (1)

Στην αποστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, και στο οποίο υπήρξε ενημέρωση για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία την περίοδο 2021-2027, για την “Πράσινη Μετάβαση”, για τα ενεργειακά ζητήματα, αλλά και για την πορεία του νέου ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα του ΕΠΑΝΕΚ, συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αντώνη Γραβάνη.

Ο τελευταίος, μαζί με τον επίσης συμμετέχοντα, Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Ανέστη Βαφειάδη, και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, τους/τις Ευρωβουλευτές, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλη Κεφαλογιάννη, “για τις προοπτικές  και δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ελληνικών επιχειρήσεων και τις επιπτώσεις του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης”.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται και η συνάντηση εργασίας με το δίκτυο Ελλήνων επιχειρηματιών ARGO-Brussels Hellenic Network του οποίου ο Πρόεδρος Σπύρος Παππάς και τα μέλη του Δ.Σ., μαζί με Έλληνες Πρέσβεις που υπηρέτησαν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των Βρυξελλών, τοποθετήθηκαν για “την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει”.

Στις Βρυξέλλες αποστολή του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου ΡοδόπηςΟ κ. Γραβάνης, στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων από τα διαρθρωτικά ταμεία και το νέο ΕΣΠΑ, έθιξε την “αναγκαιότητα απεμπλοκής των τραπεζών από τις χρηματοδοτήσεις και της εξάλειψη της γραφειοκρατίας”, και ζήτησε την “αύξηση του ορίου de minimis”.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ εξασφάλισε τη δέσμευση έγκριτων νομικών και υπηρεσιακών στελεχών να συνδράμουν συμβουλευτικά στη σύνταξη πρότασης που θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές οδηγίες και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, για τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος τιμολόγησης καυσίμων στη Ροδόπη λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις επιχειρήσεις της Βουλγαρίας.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν μαζί με τον κ. Γραβάνη, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Στεργίου, η Οικονομική Επόπτης Σταυρούλα Πεχλεβάνη, και το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Σωματείου Λογιστών Ροδόπης Απόστολος Ταρνανάς.

“Η ισχυρή εκπροσώπηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των επιμελητηρίων σε εθνικό επίπεδο καθιστούν την επιχειρηματικότητα της περιοχής της Ροδόπης συνδιαμορφωτή των εξελίξεων”, επεσήμανε ο κ. Γραβάνης.

Στις Βρυξέλλες αποστολή του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood