Περιοχές των χωριών Μεγάλου Πιστού, Σώστη και Μίσχου, που επλήγησαν από το χαλάζι και τη σφοδρή βροχόπτωση, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, και τόνισε την “αναγκαιότητα να γίνει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η αποζημίωση των παραγωγών”.
Το μέγεθος και η διάρκεια της χαλαζόπτωσης προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες καπνού τύπου μπασμά που πολύ πρόσφατα φυτεύτηκαν, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν και τα καπνοσπορεία, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της καπνοφυτείας. Σημαντικές ζημιές επίσης προκλήθηκαν και σε εκατοντάδες στρέμματα με κεράσια, ελιές, σιτηρά και κηπευτικά.
Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή την ανησυχία που εξέφρασαν οι πληγέντες παραγωγοί, καθώς και την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, καθώς βρίσκονται ήδη σε δύσκολη οικονομικά θέση. Τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες “ώστε από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η αποζημίωση των πληγέντων”. Τους έκανε γνωστό, δε, ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στη Βουλή, καθώς και ότι θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του προβλήματος, “ώστε κανένας από τους αγρότες που επλήγησαν να μην αδικηθεί”.