Στις πυρόπληκτες περιοχές του Παπικίου Όρους βρέθηκε ο Δημήτρης Χαρίτου

"Χρειάζεται να δούμε την επόμενη μέρα για την επούλωση των πληγών, με μέτρα πρόληψης, προστασίας των δασικών εκτάσεων, καθώς και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Παπικίου Όρους".
IMG_5856

Στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Παπικίου Όρους, προκειμένου να αποκομίσουν άμεση εικόνα για την εξέλιξη της φωτιάς και να ενημερωθούν σχετικώς με την αντιμετώπισή της από τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών ΑΜ-Θ Κ. Κούκουρα, βρέθηκαν, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, μαζί με τους δημοτικούς  συμβούλους Ανέστη Στρατιάδη και Γιώργο Λουτατίδη, και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ροδόπης, Κώστα Μάρκου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν, λοιπόν, η φωτιά στις αρχικές εστίες όπου εκδηλώθηκε, είναι σε ύφεση, ενώ επεκτάθηκε και βρίσκεται σε έξαρση, σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, βορείως του «Χιονορέματος». Πρόκειται για σημείο στο οποίο κινούνται  επίγειες δυνάμεις και ταυτόχρονα επιχειρούν ρίψεις νερού εναέρια μέσα.

“Η φωτιά καίει για 15η μέρα και ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο παρά τη μεγάλη προσπάθεια όσων επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου είναι βαρύτατες, αφού υποτίμησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν την αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της με εναέρια μέσα“, σημειώνει ο κ. Χαρίτου.

Άλλωστε, οι παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου στη Βουλή, ανέδειξαν σε πανελλαδικό επίπεδο το ζήτημα και έπιασαν τόπο, αφού από την Πέμπτη 3/11 παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που εκδηλώνεται και στο επιχειρησιακό επίπεδο.

“Η φωτιά όμως βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχει ακόμη δρόμος και δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, αλλά εγρήγορση και στήριξη όσων επιχειρούν για τον έλεγχο και την κατάσβεσή της”, υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ροδόπης, και συμπληρώνει ακόμη πως “χρειάζεται επίσης να δούμε την επόμενη μέρα για την επούλωση των πληγών, με μέτρα πρόληψης, προστασίας των δασικών εκτάσεων, καθώς και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Παπικίου Όρους”.

Στις πυρόπληκτες περιοχές του Παπικίου Όρους βρέθηκε ο Δημήτρης Χαρίτου Στις πυρόπληκτες περιοχές του Παπικίου Όρους βρέθηκε ο Δημήτρης Χαρίτου Στις πυρόπληκτες περιοχές του Παπικίου Όρους βρέθηκε ο Δημήτρης Χαρίτου Στις πυρόπληκτες περιοχές του Παπικίου Όρους βρέθηκε ο Δημήτρης Χαρίτου Στις πυρόπληκτες περιοχές του Παπικίου Όρους βρέθηκε ο Δημήτρης Χαρίτου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood