Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε», που διοργανώνεται από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», με την κουκλοθεατρική παράσταση «Η Μητέρα Φύση αρρώστησε».

Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Γιώργο Λυμπέρη (εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής). Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Αρμέντζου (δασκάλα, εκπαιδευτικός Τμήματος), Γραμματούλα Μουσουρίδου (εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης).

Ένα σχολείο, μία τάξη, ένα μάθημα, 11 μαθητές, 3 εκπαιδευτικοί, 4 κούκλες και άπειρες ώρες δουλειάς, είναι τα συστατικά για τη δημιουργία της πιο απρόβλεπτης παράστασης!

Τι συμβαίνει όταν η Μητέρα Φύση, κουρασμένη από την αδιαφορία των ανθρώπων, ετοιμάζεται να τους εγκαταλείψει; Θα καταφέρουν τρία μικρά παιδιά να σώσουν το Περιβάλλον; Η Μητέρα Φύση αρρώστησε και όλοι θα τη βοηθήσουμε να γίνει καλά!

Αυτή τη στιγμή η παράσταση διεκδικεί, πέρα από τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, το βραβείο κοινού, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας που διεξάγεται μέχρι την Τρίτη 7/6. Αν θέλεις και εσύ να βοηθήσεις να ακουστεί η φωνή της Κομοτηνής σε όλη την Ελλάδα, δες την ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές, και αν σου αρέσει ψήφισε τους!

Η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Μπαίνεις στη σελίδα https://kouklopaizoume.gr/current-contest/?contest=video-detail&video_id=210763&fbclid=IwAR0Yd3uNDZovwBY8PkVvyUK-UvtKCarP4Yx0JTjea0lrtGYMJ95F1t63SJ8
  2. Κάνεις “εγγραφή μόνο για την ψηφοφορία”
  3. Στο e-mail σου θα λάβεις e-mail ενεργοποίησης του λογαριασμού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να έρθει στα spam.
  4. Επιστρέφεις στο link του διαγωνισμού και ψηφίζεις το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και την παράσταση “Η Μητέρα Φύση αρρώστησε”.

Αναλυτικές οδηγίες με εικόνες για όσους δυσκολεύονται, εδώ.

f81de728 screenshot 1830