Στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έφη Αχτσιόγλου: "Πρέπει εισοδηματικά να στηριχθεί μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όχι μόνο οι φτωχότεροι, αλλά και πολίτες των λαϊκών νοικοκυριών και της λεγόμενης μεσαίας τάξης, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, ώστε να επιβιώσουν".
axtsioglou_168858684

“Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι δύο υπουργοί οργάνωσαν συνέντευξη Τύπου για να ξαναπούν τα ίδια πράγματα, λες και οι πολίτες δεν ξέρουν τι ανάγκες έχουν και τι μέτρα ισχύουν. Συνεχίζουν με τα μέτρα του Απριλίου και ελαφρώς χειρότερα, γιατί τώρα δεν υπάρχουν ούτε τα 800 ευρώ στους επαγγελματίες”, δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου στον “Alpha98,9”.

“Το μόνο καινούριο ήταν το μέτρο για όσους λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και μόνο για τον Δεκέμβριο, δηλαδή περίπου 50 εκατ. ευρώ μόλις, όταν το κοινωνικό μέρισμα του 2016, του 2017, του 2018 – και μάλιστα υπό συνθήκες μνημονιακές – ξεπερνούσε τα 700 εκατ. ευρώ. Διαφημίζουν δηλαδή ένα βοήθημα που δεν είναι ούτε το 1/15 από αυτό που δινόταν, είναι αστειότητα και κοροϊδία“, πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι “πρέπει εισοδηματικά να στηριχθεί μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όχι μόνο οι φτωχότεροι, αλλά και πολίτες των λαϊκών νοικοκυριών και της λεγόμενης μεσαίας τάξης, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, ώστε να επιβιώσουν, να τα βγάλουν πέρα, και μόλις αρθεί το lockdown να μπορούν να κάνουν μία στοιχειώδη κατανάλωση εν όψει Χριστουγέννων και να κινηθεί και η αγορά”.

Όπως τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, “ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δύο τροπολογίες: για την πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος στους πληττόμενους εργαζόμενους – ενώ ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων – και για Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, έστω για τα Χριστούγεννα, αφού η κυβέρνηση δεν θέλει να το δώσει για τους άλλους μήνες, στα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση”. Σημείωσε, επίσης, ότι “με την κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος μπορούν να απελευθερωθούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις από μία υποχρέωση που είναι φανερό ότι δεν μπορούν να πληρώσουν αυτή τη στιγμή”.

Τα δύο αυτά μέτρα, επεσήμανε, “κοστίζουν ως πακέτο περίπου 2,3 δισ. ευρώ και δημοσιονομικά η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή απολύτως τη δυνατότητα να το πράξει”.

Τέλος η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι “η λογική της ΝΔ “δεν δαπανώ για να στηρίξω το εισόδημα μη τυχόν και πάθω καμιά ζημιά”, είναι αυτή που φέρνει τη ζημιά, βαθαίνει την ύφεση, παράγει κοινωνικές αδικίες και ανισότητες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood