Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε για πρώτη φορά στην τουριστική έκθεση Ferien-Messe Wien της Βιέννης (10-13 Ιανουαρίου).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, “η Περιφέρεια φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου συμμετείχαν Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις. Η παρουσία της Ελλάδας και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ειδικότερα, ήταν δυναμική και πλαισιώθηκε από σειρά συναντήσεων με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού από την παγκόσμια αγορά. Στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πραγματοποιήθηκαν σημαντικά ραντεβού με tour operators και τουριστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, όπου δόθηκε η ευκαιρία της δικτύωσης και της προβολής όλων των συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας. Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στην Ferien-Messe Wien κρίνονται θετικά καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Όπως υποστήριξε μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, “η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Αυστριακούς για το καλοκαίρι του 2019, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκρατήσεων της TUI Αυστρίας, ενώ για την περιοχή μας ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας αλλά και προκρατήσεων από την αγορά της Αυστρίας”.