Στην…τύχη του το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και το φετινό καλοκαίρι

Η εγκατάλειψη αυτή, μιας περιοχής μοναδικού φυσικού κάλλους και με προφανείς προοπτικές τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης, αποτελεί για μία ακόμη θερινή περίοδο αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από Ροδοπίτες και επισκέπτες.
288150643_5767526256608453_3897451420916775037_n

Στην…τύχη του φαίνεται πως έχει αφεθεί και το φετινό καλοκαίρι το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, από τη δημοτική αρχή.

Η εγκατάλειψη αυτή, μιας περιοχής μοναδικού φυσικού κάλλους και με προφανείς προοπτικές τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης, αποτελεί για μία ακόμη θερινή περίοδο αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από Ροδοπίτες και επισκέπτες.

Ενδεικτικές είναι και οι δύο τελευταίες αναρτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Προσκυνητών, όπου:
  • παρουσιάζονται οι προτάσεις του, οι οποίες “κάθε χρόνο είναι περίπου οι ίδιες και κάθε χρόνο παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ζητούμενο”.
  • αναδεικνύεται η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου για τα εναπομείναντα κιόσκια, τα οποία, ετοιμόρροπα καθώς είναι, συνιστούν δημόσιο κίνδυνο! 
Χαρακτηριστικά είναι και τα σχόλια κατοίκων της περιοχής:
  • “Υπάρχει εγκατάλειψη της περιοχής από τη σημερινή δημοτική διοίκηση του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο!”.
  • Από διαβεβαιώσεις άλλο τίποτα, στα λόγια πρώτη η δημοτική αρχή, ένα καταπληκτικό παραλιακό δίκτυο εγκαταλελειμμένο, βγαίνει ο Ιούνιος και ακόμα μπαίνουν ομπρέλες… Ένα έχω να πω: Ντροπή τους!”.
  • “Έχουμε μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής και δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανείς για την ανάπτυξη της περιοχής. Ντροπή και μόνο ντροπή για τις αρμόδιες αρχές που απλά αδιαφορούν”.
  • “Αν θέλει κάποιος να ρεμβάσει τη θάλασσα, δεν μπορεί να βρει ούτε ένα παγκάκι για να καθίσει. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να μπούνε στην θάλασσα για τους δικούς τους λόγους. Και πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτούς!”.
  • “Άμα θέλουμε τουρισμό αυτά τα πράγματα τα φροντίζεις πολύ πιο νωρίς Η περιοχή είναι στο έλεος του Θεού”.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Προσκυνητών: 

“Αυτό το κιόσκι βρίσκεται πριν τα ΚΑΑΥ στην παραλία του οικισμού της ΔΕΗ. Από τα γήπεδα στις Λεύκες μέχρι τον Προφήτη Ηλία υπήρχαν τουλάχιστον δέκα (10) που είχαν τοποθετηθεί από το δασαρχείο πριν περίπου τριάντα χρόνια, τώρα τα μόνα που υπάρχουν είναι το εικονιζόμενο, δύο σε Αλκυώνα και ένα στα Ταχυδρομικά. Όταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ζητήσαμε την αντικατάστασή τους λάβαμε την απάντηση ότι από τον δρόμο και προς την παραλία αρμόδια είναι η κτηματική υπηρεσία και έτσι δεν υπήρξε καμία μέριμνα πέρα από την αποστολή ενός σιδερά να στηρίξει τα ετοιμόρροπα κιόσκια με μεταλλικές λάμες. Τελικά το κιόσκι στο Κρυονέρι έπεσε ξαφνικά από τον αέρα – ευτυχώς χωρίς θύματα – ενώ αποκλειστικά για το εικονιζόμενο ζητήσαμε από πέρυσι εγγράφως την απομάκρυνσή του… Το ίδιο κάναμε και στο φετινό έγγραφο για τις παραλίες, και επειδή δεν περιμένουμε να αντικατασταθεί, ζητήσαμε στο σημείο εκείνο να μπουν λίγες ομπρέλες. Σήμερα είχα πάλι τη διαβεβαίωση από αντιδήμαρχο ότι θα απομακρυνθεί… Ελπίζω να γίνει το συντομότερο και ως τότε καλό είναι ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!“.
Στην...τύχη του το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και το φετινό καλοκαίρι
“Ενώπιον της παραθεριστικής περιόδου και της επικείμενης τοποθέτησης ομπρελών αλλαξιέρων, κ.τ.λ., παραθέτουμε τις προτάσεις του τοπικού μας συμβουλίου που κάθε χρόνο είναι περίπου οι ίδιες και κάθε χρόνο παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ζητούμενο. Ασφαλώς η δημοπράτηση του δημοτικού ακινήτου στην περιοχή Καψάλα, και η δημοπράτηση της θέσης αναψυκτηρίου, όπως προτείνουμε στη συγκεκριμένη περιοχή στις Λεύκες (δίπλα στα γήπεδα), θα δημιουργούσαν καλύτερες προοπτικές στο παραλιακό μέτωπο και θα μας έκαναν να παραβλέψουμε τις όποιες καθυστερήσεις και ελλείψεις”.
Στην...τύχη του το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και το φετινό καλοκαίρι Στην...τύχη του το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και το φετινό καλοκαίρι Στην...τύχη του το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και το φετινό καλοκαίρι Στην...τύχη του το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και το φετινό καλοκαίρι
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood