Στην τελετή έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος

Ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της αποκατάστασης του Στρατοπέδου Ανδρικάκη για τη δημιουργία Κέντρου Κινηματογράφου με πόρους του ΕΣΠΑ.
Φεστιβάλ Δράμας 1

Στην τελετή έναρξης του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Χρίστου Δήμα, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μέτιος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το Φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάδειξη της Δράμας ως ενός ελκυστικού προορισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ανέφερε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στηρίζει κάθε χρόνο τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ με πόρους ύψους 70.000 ευρώ.

Ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης πως έχει συμφωνήσει με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με πόρους 6 εκατομμυρίων ευρώ του έργου της αποκατάστασης των κτιρίων του πρώην Στρατοπέδου Ανδρικάκη και της δημιουργίας Κέντρου Κινηματογράφου.

Στην τελετή έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Μέτιου:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου να συμμετέχω στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ενός Φεστιβάλ, που εδώ και 46 χρόνια, στηρίζει την ταινία μικρού μήκους και αναδεικνύει νέους δημιουργούς, προβάλλοντας τη Δράμα στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Τη Δράμα που έχει όλα τα στοιχεία, – ιστορία, πολιτισμό, φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία – για να αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό.

Εμείς, ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στηρίζουμε οικονομικά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

με 70.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Η συμβολή μας στη διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι κομμάτι της ευρύτερης πολιτικής μας για την στήριξη του πολιτισμού σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό η τέχνη, ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του να στηρίζονται έμπρακτα από την Αυτοδιοίκηση.

Και είναι πραγματικά μεγάλη χαρά μου το γεγονός ότι, μετά από συμφωνία που κάναμε με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, θα διαθέσουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας για την αποκατάσταση των κτιρίων του πρώην Στρατοπέδου Ανδρικάκη για να δημιουργηθεί εκεί ένα Κέντρο Κινηματογράφου.

Κάτι που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη Δράμα ως μια πόλη της τέχνης και του πολιτισμού.

Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Δράμας καθώς και όσους εργάζονται για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. και να εκφράσω τις ευχές μου σε όλους τους δημιουργούς για καλή επιτυχία και για μια όμορφη διαμονή στη Δράμα και στην Περιφέρειά μας».

Στην τελετή έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος Στην τελετή έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood