Στην Ξάνθη βρίσκεται εκτάκτως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινώνεται επικίνδυνα.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο ίδιος και στελέχη του ΕΟΔΥ, προσγειώθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της πόλης και ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς έχουν εντοπιστεί τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου σε ισάριθμες κλινικές του Νοσοκομείου. Τα κρούσματα είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά ως απλά περιστατικά, ενώ τα δύο από αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr, έχουν διακομιστεί σε άλλα Νοσοκομεία. Πρόκειται για κρούσματα από την πόλη της Ξάνθης, και τους οικισμούς Όλβιο, Δροσερό και Ωραίο, δηλαδή τέσσερα διαφορετικά σημεία του Νομού. Στο Δροσερό, όπου εντοπίστηκε το κρούσμα του βρέφους, είχαν ήδη γίνει ενέργειες από τον Δήμο για να εφαρμοστεί πιο αυστηρά η καραντίνα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. Ήδη τέθηκαν σε απομόνωση όλα τα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος.
Δυσφορία για έλλειψη ενημέρωσης

Στο κοινό υπάρχει δυσφορία πλέον καθώς η εντεινόμενη έλλειψη πληροφόρησης ακόμη και  των αρμόδιων υπηρεσιών, για τον αριθμό των κρουσμάτων και την ιχνηλάτησή τους, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια για την πραγματική εξάπλωση του κορωνοϊού.

πηγή: xanthi2.gr