Στην κορυφή του Ολύμπου η ΕΟΔ Ροδόπης

Έξι μέλη του Παρατήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ανέβηκαν στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, γνωστή και ως η "Κατοικία των Θεών".
ΕΟΔ ΟΛΥΜΠΟΣ 7

Ανάβαση στον Όλυμπο πραγματοποίησαν έξι μέλη του Παρατήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ). Η ανάβασή τους ξεκίνησε από τη θέση “Γκορτσιά” σε υψόμετρο 1.120 μέτρων, με προορισμό το καταφύγιο της Ε.Ο.Δ. στην “Πετρόστρουγκα” στα 1.950 μέτρα όπου και έγινε η πρώτη διανυκτέρευση. Το πρωί της επόμενης μέρας αναχώρησαν για το καταφύγιο “Χρήστος Κάκαλος” στο “Οροπέδιο των Μουσών” στα 2.650 μέτρα, απ’ όπου το πρωί της επομένης ήταν προγραμματισμένη η τελική ανάβαση στον Μύτικα. Ο καιρός βοήθησε τα μέλη της ομάδας, και παρά τα διαστήματα ομίχλης, κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή των 2.918 μέτρων. Η ομάδα, για την εν λόγω αποστολή, είχε προετοιμαστεί σε βουνοδιαδρομές της Ροδόπης. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

Στην κορυφή του Ολύμπου η ΕΟΔ ΡοδόπηςO Μύτικας, γνωστός και ως Κατοικία των Θεών, είναι η υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και της Ελλάδας, δεύτερη υψηλότερη των Βαλκανίων μετά τη Μουσαλά στη Βουλγαρία. Μέχρι πρόσφατα το ύψος του ανερχόταν στα 2.917 μ., οι πιο πρόσφατες όμως μετρήσεις που έγιναν από το ΑΠΘ υπολογίζουν το ύψος του στα 2.918 μέτρα και 80 εκατοστά. Ως ορειβατική πρόκληση είναι ανάμεσα στις δυσκολότερες κορυφές της Ελλάδας – (wikipedia).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood