Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη, και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, επέλεξε την πόλη της Κομοτηνής για να διοργανώσει το 3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2019, το διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης και τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Θράκης.

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες και την ενημέρωση όχι μόνο των καρδιολόγων, αλλά ευρύτερα, ιατρών άλλων ειδικοτήτων (παθολόγων, γενικών οικογενειακών ιατρών, νεφρολόγων, πνευμονολόγων, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών).

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, και καθώς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει πάντα ως προτεραιότητα την υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, διοργανώνει την πρώτη μέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή 1 Νοεμβρίου), και ώρα 5:30 μ.μ., στο Μουσικό Σχολείο, μεγάλη και ανοιχτή για το ευρύ κοινό ενημερωτική εκδήλωση για την “Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων”. Καθηγητές καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο την τοπική κοινωνία για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου. Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.

Νωρίτερα, σε ειδική εκδήλωση, θα τιμηθούν από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, καρδιολόγοι που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους επί πολλά χρόνια στον Έλληνα ασθενή και ευρύτερα στην περιοχή της Ροδόπης.