Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή, θα φιλοξενήσει το 5th International Motor Development Research Consortium, τον Σεπτέμβριο του 2021.


Ο Καθηγητής Αντώνης Καμπάς της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ παρουσίασε την πρόταση διεκδίκησης της διοργάνωσης κατά τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Βερόνα της Ιταλίας, και έπεισε για την επάρκειά της.

Έτσι λοιπόν τον Σεπτέμβριο του 2021, περισσότεροι από διακόσιοι ειδικοί επιστήμονες της Κινητικής Ανάπτυξης* από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν στην Κομοτηνή για το 5th IMDRC.

Είναι ένα συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Βερόνα της Ιταλίας, πριν δύο χρόνια φιλοξενήθηκε στην Πορτογαλία, είχε προηγηθεί εκείνο της Γαλλίας, ενώ το πρώτο είχε διοργανωθεί στις ΗΠΑ.

Η εξέλιξη της διοργάνωσής του στην Κομοτηνή συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία αφού είναι από τα ελάχιστα διεθνή συνέδρια που γίνεται κατορθωτό να φιλοξενηθούν στην πόλη μας.

*Κινητική ανάπτυξη: Ανάπτυξη των κινήσεων, εκμάθηση δεξιοτήτων, φυσική δραστηριότητα και υγεία, από τη γέννηση ως τον θάνατο.