Στην Κομοτηνή θα διεξαχθεί το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Θα είναι αφιερωμένο στη Συνθήκη της Λωζάνης.
pontiaka-pontioi

Αφιερωμένο στη Συνθήκη της Λωζάνης θα είναι το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Πανεπιστημιούπολη), από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χιλιάδες χορευτές διαφορετικών γενεών, προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανταμώνουν στη μεγαλειώδη αυτή διοργάνωση με ενωμένα τα χέρια τους, σε έναν χορό κυκλωτικό, γεμάτο δυναμισμό, πάθος, χαμόγελα, μεταλαμπαδεύοντας τα μηνύματα, τις αρετές και τις αξίες του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της αισιοδοξίας και της ενότητας. Είναι γενιές που σμίγουν αρμονικά, και ως μια αδιάσπαστη ενότητα μας παρέχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουμε μαζί τους στο ταξίδι για τη διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και εν γένει του ποντιακού πολιτισμού.

Ξεδιπλώνοντας το νήμα της μνήμης, δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στην λήθη. Και όταν τέτοιες προσπάθειες εμπνέονται από την παράδοση, τότε οι αρχές και οι αξίες των προγόνων μας έρχονται στο προσκήνιο, η ανθρωπιά δείχνει το μεγαλείο της, και μεγαλώνουν οι πιθανότητες ώστε οι νέοι να χαράξουν δρόμο φωτεινό και το μέλλον τους να ανατέλλει λαμπρότερο.

Στη σχετική μάλιστα ανακοίνωσή της, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την οδύνη των χιλιάδων μελών της προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους από τις καταστροφικές πυρκαγιές, και τους άγρια χτυπημένους από τις πρόσφατες πλημμύρες, και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της, με την ελπίδα να επουλωθούν όσο γίνεται οι πληγές που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή αυτή περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή. Εξάλλου “για τον λόγο αυτό θεωρήσαμε επιβεβλημένο να διεξαχθεί το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών τον Νοέμβριο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood