Στην Κομοτηναία Μυρτώ Φαλαλάκη το “Βραβείο Αστροφυσικής Γιώργος Γραμματικάκης”

Στην Κομοτηναία φοιτήτρια Μυρτώ Φαλαλάκη, θα απονεμηθεί το "Βραβείο Γιώργος Γραμματικάκης 2023" του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Screenshot_1542

Είναι η πρώτη χρονιά που απονέμεται το εν λόγω βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε προς τιμήν του Γιώργου Γραμματικάκη (1939-2023) που διετέλεσε Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αγάπη του Γιώργου Γραμματικάκη για την αστρονομία, και το έργο του για την εκλαΐκευση της επιστήμης, ειδικά μέσα από τα βιβλία του, είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Γραμματικάκη, αποφάσισε τη θέσπιση αυτού του τακτικού ετήσιου βραβείου ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη και η προσφορά του Γιώργου Γραμματικάκη στις επόμενες γενιές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το βραβείο θα απονέμεται στον/στην καλύτερο/η φοιτητή/φοιτήτρια του Τμήματος βάσει των ακαδημαϊκών και ερευνητικών του/της επιδόσεων, ειδικά σε θέματα αστρονομίας, μετά την ολοκλήρωση του 2ου ή 3ου έτους σπουδών, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Νοεμβρίου του αντίστοιχου έτους. Θα συνοδεύεται, δε, από αναμνηστικό Δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.
Για το έτος 2023, λοιπόν, το παρθενικό βραβείο του θεσμού, απονέμεται στη φοιτήτρια του 3ου έτους, από την Κομοτηνή, Μυρτώ Φαλαλάκη, η οποία έχει μέσο όρο βαθμολογίας 9,63 και εργάζεται ήδη ερευνητικά, πάνω σε θέματα κοσμολογίας, καθώς και με τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου του Γαλαξία μας, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα. Τη Μυρτώ χαρακτηρίζει η απόλυτη και χωρίς όρια αγάπη της για την αστροφυσική και ο τίμιος καθημερινός της αγώνας με τις προκλήσεις μιας τόσο απαιτητικής επιστήμης.
Η απονομή θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη, κατά διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδης».
Κατά την τελετή, σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα του Γιώργου Γραμματικάκη και στην προσφορά του τόσο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και στη χώρα, θα γίνει από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, Καθηγητή Ανδρέα Ζέζα.
Στην Κομοτηναία Μυρτώ Φαλαλάκη το "Βραβείο Αστροφυσικής Γιώργος Γραμματικάκης"
Ο αείμνηστος Γιώργος Γραμματικάκης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood