Στην εκδήλωση εορτασμού των εκατό χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ, την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης  εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ Βαφειάδης Ανέστης, ο Α΄ αντιπρόεδρός της Ευκαρπίδης Νικόλαος, ο γενικός γραμματέας της Δεμίρης Αθανάσιος, το μέλος του Δ.Σ. της Γ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, Τζενετίδης Γρηγόριος και Καμπουρίδης Αντώνιος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Έγινε αναφορά από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιο Καβαθθά στην εκατοντάχρονη ιστορία της Συνομοσπονδίας και στους διαρκείς αγώνες της, και τονίστηκε οτι συνεχίζει την πορεία της προς τον δεύτερο αιώνα παρουσίας της πάντα με τον ίδιο γνώμονα: την προάσπιση  των συμφερόντων  των συναδέλφων  στα πλαίσια της κοινωνικής ισότητας και οικονομικής ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, πραγματοποίησαν συναντήσεις με την Τομεάρχη Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και τον Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, συζητώντας μαζί τους θέματα τοπικού ενδιαφέροντος με κυριότερο την παραοικονομία και το παρεμπόριο “που πλήττει  βάναυσα την περιοχή της Ροδόπης και την αγορά της”, όπως τονίστηκε, καθώς και θέματα τουριστικής ανάπτυξης του νομού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική τους ανακοίνωση, δε, “δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη Στάθη”.