Στην ΑΔΑΕ και η Ελένη Τουλουπάκη – Οι 5 ισχυρές ενδείξεις ότι την παρακολουθούσαν

Ήταν εθνικά ύποπτη και η Ελένη Τουλουπάκη; Συνεχώς διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων που εξετάζεται εάν παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη με τη βοήθεια της ΕΥΠ και του Predator.
5685448

Σχετικό αίτημα προς την ΑΔΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί εάν το κινητό της τηλέφωνο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το 2019 μέχρι και σήμερα, και στη περίπτωση που διαπιστωθεί η παρακολούθησή της να διερευνηθεί η επαρκής τεκμηρίωση της υπηρεσίας που ζήτησε την άρση, κατέθεσε η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και Αντιεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη. Ακόμη η ανώτατη Δικαστικός ζητά να λάβει γνώση για το πότε παρακολουθείτο, για την αιτία, αλλά και για τα στοιχεία που προέκυψαν, καθώς ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση είναι όπως τονίζει στην αίτησή της πρόδηλα αντισυνταγματικός, κάτι που σημαίνει πως η ΑΔΑΕ δεν δεσμεύεται να διερευνήσει αλλά και να πληροφορήσει σχετικά τον αιτούντα.

Το αίτημα της κ. Τουλουπάκη στηρίζεται σε σοβαρές ενδείξεις που έχει η ίδια προσωπικά για τη παρακολούθηση των τηλεφώνων της. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, έχει διαπιστώσει τα εξής: «Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών, εντοπίζονται συνεχώς φαινόμενα που παραπέμπουν σε παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών μου, και συγκεκριμένα έχουν διαπιστωθεί: Συχνότατος αιφνίδιος τερματισμός συνδιαλέξεων που πραγματοποιούνται από τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές χωρίς πρόβλημα συνδεσιμότητας. Παρεμβάσεις τρίτων, άγνωστων συνομιλητών, κατά τη διάρκεια των συνδιαλέξεών μου. Ακρόαση αντίλαλου της φωνής μου κατά τη συνομιλία. Μετά τον τερματισμό μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξής μου, ο προηγούμενος συνομιλητής μου μπορεί να ακούει την αμέσως επόμενη τηλεφωνική συνδιάλεξή μου με έτερο συνομιλητή. Συχνή υπερθέρμανση της συσκευής της κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιώ».

Η αίτηση της κ. Τουλουπάκη βασίζεται και στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ (4/12/2022) με τίτλο «Ο κ. Πλιώτας και η κ. Τουλουπάκη μεταξύ των 170 υπό παρακολούθηση». Η αντιεισαγγελέας εφετών στην αίτησή της αναφέρει πως «ανήκω στα πρόσωπα των οποίων οι τηλεφωνικές συνομιλίες παρακολουθούντο ή και παρακολουθούνται μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, το οποίο λειτουργούσε υπό την ευθύνη ενιαίου κέντρου καθοδήγησης σε απόλυτη συσχέτιση με τις κατ’ ουσίαν παράνομες επίσημες επισυνδέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Στο σκεπτικό μάλιστα της αίτησης που κατατέθηκε στην ΑΔΑΕ, αναφέρεται το πλήρες ιστορικό της περιόδου διερεύνησης του σκανδάλου NOVARTIS, οι μηνύσεις Σαμαρά-Αβραμόπουλου-Λοβέρδου, η εκλογή της κ. Τουλουπάκη με μεγάλη πλειοψηφία στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, οι λυσσαλέες προσπάθειες στοχοποίησής της και οι εκδικητικές διώξεις εναντίον της.

Σημειώνεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη είχε μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή την έρευνά της για το σκάνδαλο Novartis, ενώ η προσπάθεια να στηθεί σκευωρία σε βάρος της έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα η ίδια να παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (3-2), όχι για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis, αλλά για δήθεν μη άμεση διαβίβαση τριών έγγραφων αναφορών-καταθέσεων εγγράφων.

Στην ΑΔΑΕ και η Ελένη Τουλουπάκη - Οι 5 ισχυρές ενδείξεις ότι την παρακολουθούσαν

Στην αίτησή της η εισαγγελέας επικαλείται όλους τους σχετικούς με τα θεμελιώδη δικαιώματα νόμους (ελληνικούς και ευρωπαϊκούς) αλλά και το Σύνταγμα. Επικαλείται επίσης τις διατάξεις που αφορούν την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και τις αρμοδιότητες χωρίς περιορισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης του παρακολουθούμενου μετά τη λήξη της και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (δηλαδή του Ι. Ντογιάκου εν προκειμένω). Επιπλέον στην αίτηση επισημαίνεται το ότι οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές έχουν την αρμοδιότητα να ερμηνεύουν την εκάστοτε κρίσιμη για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους διάταξη νόμου σε αρμονία με το Σύνταγμα και επομένως να μην εφαρμόζουν διατάξεις που κρίνονται ως αντισυνταγματικές.

Στην ΑΔΑΕ και η Ελένη Τουλουπάκη - Οι 5 ισχυρές ενδείξεις ότι την παρακολουθούσαν

Ο συνήγορος της κ. Τουλουπάκη, Γιάννης Ματζουράνης , μετά την κατάθεση της αίτησής της στην ΑΔΑΕ, δήλωσε πως η πελάτισσά του «ζητεί να ελεγχθούν δύο συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας (…) ώστε να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο/α χρονικό/ά διάστημα/τα έλαβαν χώρα ουσιαστικώς παράνομες επισυνδέσεις των δύο τηλεφώνων της από την ΕΥΠ για δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας». Στόχος της κ. Τουλουπάκη σύμφωνα με τον Γ. Ματζουράνη είναι «να μπορέσει να προσφύγει στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να τύχει δικαστικής προστασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».

Η είδηση “εξαφανίστηκε” από την πλειονότητα των ΜΜΕ. Προφανώς για τη λίστα Πέτσα, και η συγκεκριμένη παρακολούθηση θεωρείται…εντελώς προφανής οπότε δεν χρειαζόταν να μεταδοθεί. Ούτε ασφαλώς και η πειθαρχικά ελεγχόμενη εισαγγελέας της ΕΥΠ-Predator-Μαξίμου, κ. Βλάχου, θεώρησε καθήκον της να διαψεύσει μία τόσο τερατώδη παρανομία στον βαθμό που αν τελέστηκε είχε σίγουρα και τη δική της υπογραφή.

Αναλυτικά ολόκληρο ο αίτημα της Ελένης Τουλουπάκη:

Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Αίτημα Τουλουπάκη
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood