Στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή και συνδρομή των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Ξάνθης και Κομοτηνής, διέθεσε το Περίπτερό της σε παραγωγούς προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, όπως η φέτα ΠΟΠ, η πατάτα Νευροκοπίου, η ελιά Θρούμπα Θάσου και το ελαιόλαδο Θάσου, συνδυάζοντας τις γεύσεις με εκλεκτά κρασιά διακεκριμένων οινοποιείων της Περιφέρειας ΑΜ-Θράκης. Η αναγνωρισμένη σεφ Σοφία Γεωργακάκη και οι σπουδαστές του ΙΕΚ Delta 360, ανέδειξαν τα τιμώμενα προϊόντα μαγειρεύοντας πιάτα ιδιαίτερης γαστρονομίας. Έτσι το κοινό είχε επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχει στη γευσιγνωσία των προϊόντων αλλά αντίστοιχα να λάβει και πληροφορίες από εκπροσώπους των εταιρειών και από τα στελέχη των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

Τα προϊόντα τους διέθεσαν δωρεάν:

  • ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός “Μενοίκιο”.
  • το Γαλακτοκομείο Ξάνθης “ΡΟΔΟΠΗ”.
  • οι Ενώσεις Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας και Δράμας.
  • τα οινοποιεία Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα “Τέχνη Οίνου”, Κτήμα Βουρβουκέλη, Κτήμα Μανωλεσάκη, Οινοποιείο Κελάρι Διαλεκτό, Κτήμα Μιχαηλίδη, Κτήμα Οινογένεσις, ΛΑΛΙΚΟΣ Κ. και ΣΙΑ Ε.Ε.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ιδιαίτερα στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Εφραιμίδη για την υποστήριξη και την εξασφάλιση της συμμετοχής των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.