Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: “Να επιστρέψουν οι φοιτητές στην Κομοτηνή”

Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: "Να επιστρέψουν οι φοιτητές στην Κομοτηνή".
IMG_1721 - Αντιγραφή
Συνάντηση με τον πρύτανη, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, και τους αντιπρυτάνεις, Μαρία Μιχαλοπούλου και Φώτη Μάρη, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είχε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης θέτοντας, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, “επίμονα, το μείζον ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και δεν είναι άλλο από την ουσιαστική επαναλειτουργία του πανεπιστημίου και την επιστροφή των φοιτητών στην Κομοτηνή το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, εξέλιξη κρίσιμη για το μέλλον του ιδρύματος αλλά και για την οικονομική ζωή της πόλης, τις αντοχές της τοπικής αγοράς και την επιβίωση της τοπικής κοινωνίας που ζει από τους φοιτητές”.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του βουλευτή, “οι πρυτανικές αρχές, όπως διαβεβαίωσε ο πρύτανης καθώς και οι αρμόδιοι αντιπρυτάνεις, έχουν λάβει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία της υγείας των φοιτητών, δίδοντας τις εναλλακτικές λύσεις της τηλε-εκπαίδευσης και της φυσικής παρουσίας, συνδυαστικά. Η τελική απόφαση είναι των τμημάτων. Ωστόσο, με την συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα μεταφοράς και υγιεινής-καθαριότητας υπολογίζεται όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ότι σταδιακά θα επανέλθουμε σε φυσιολογικά μεγέθη λειτουργίας. Τα υποχρεωτικά μαθήματα, τα υποχρεωτικά εργαστήρια και τα προληπτικά μέτρα θα επιτρέψουν το μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών να επιστρέψουν στην Κομοτηνή. Η σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης είναι μεγάλη για την περιοχή, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Πολυχρονίδη, είναι ίσως ταυτισμένη και με την οικονομική και δημογραφική της επιβίωση, γι αυτό πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Έτσι θα δικαιωθεί η αυστηρή και υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε από το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο τους παλιούς αλλά και τους 2100 νέους φοιτητές που διασφαλίσαμε με τον ραγδαίο περιορισμό των μεταγραφών. Η πρυτανική αρχή διαβεβαίωσε τον πρώην υπουργό ό,τι κάνει ότι μπορεί και εκτιμά ότι σύντομα θα επανέλθουμε, αν λειτουργήσουμε σωστά, στα φυσιολογικά νούμερα φιλοξενίας φοιτητών στην Κομοτηνή”.
Ακόμη, ο κ. Στυλιανίδης, έθεσε τρία ακόμη ζητήματα “επί των οποίων συμφώνησαν να συνεργαστούν όλοι μαζί για το καλό του πανεπιστημίου μας και του τόπου μας”, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, και συγκεκριμένα:
“Ζήτησε τη στήριξη του ΔΠΘ για τη διοργάνωση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή το Νοέμβριο, εφόσον φυσικά αυτή δεν ακυρωθεί λόγω κορονοϊού, όπως έγινε πρόσφατα στην Κρήτη με την αντίστοιχη Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων. Ο Πρύτανης ανταποκρίθηκε θερμά, προσφέροντας τόσο τις υποδομές του πανεπιστημίου για την φιλοξενία, όσο και οποιασδήποτε άλλης μορφής στήριξη επιστημονικά και διοικητικά είναι απαραίτητη. Τόνισε μάλιστα ότι τέτοια γεγονότα είναι ευπρόσδεκτα, διότι συμβάλουν στην ανάδειξη της Θράκης και στη διεθνή προβολή του πανεπιστημίου μας και ευχαρίστησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη συμβολή του, ώστε να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο στον τόπο μας.
Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τις πρυτανικές αρχές τη συμβολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στις εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη με ολοκληρωμένη εισήγηση, όχι μόνο για την μεγέθυνση και εξέλιξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου αλλά και για την επιστημονική τεκμηρίωση όλων των αναπτυξιακών πολιτικών του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Το πανεπιστήμιο, όπως τόνισε, διαθέτει όλα τα απαραίτητα επιστημονικά πεδία για να υποστηρίξει πρακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, της μεταποίησης και της βιομηχανίας, των συνδυασμένων μεταφορών και του διασυνοριακού και ηλεκτρονικού εμπορίου και φυσικά του τουρισμού και της ανάπτυξης εκπαιδευτικών υπηρεσιών και ποικίλων δεξιοτήτων απαραίτητων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τους λόγους αυτούς πρότεινε στην πρυτανική αρχή να συμμετέχει με προτάσεις σε όλες τις συνεδρίες της Διακομματικής που θα λάβουν χώρα στις πόλεις της Θράκης.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε εκ νέου τη δημιουργία Τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή ευθυγραμμιζόμενος με τη σχετική πρόταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, διότι αυτό θα φέρει πάνω από 400 θέσεις υποχρεωτικής παρακολούθησης στην πόλη σε σχέση με άλλες επιλογές που διαθέτουν προγράμματα προαιρετικής παρακολούθησης, θα ολοκληρώσει επιστημονικά το ΤΕΦΑΑ, θα οδηγήσει σε σίγουρα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους του και θα στοιχίσει ελάχιστα στο κράτος, διότι η Κομοτηνή διαθέτει ήδη τις πανάκριβες υποδομές που απαιτούνται. Παράλληλα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις η πόλη μας να γίνει καλοκαιρινός προορισμός προετοιμασίας μεγάλων ξένων ομάδων, συμβάλλοντας έτσι στον εναλλακτικό τουρισμό”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood