Τιμητική πλακέτα απένειμε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, για τη διαχρονική προσφορά του Κοινοβουλίου στη στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Παιδιά του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα και τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Πετρόχειλο, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και είχαν στη συνέχεια συνάντηση  με τον πρόεδρο της βουλής Νικόλαο Βούτση ο οποίος τους μίλησε για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν στο Κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Γ΄ αντιπρόεδρος της βουλής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, μέλος της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων.

Υποδεχόμενος τα παιδιά ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα το ότι βρίσκεστε εσείς εδώ, μέσα στην καρδιά της Δημοκρατίας. Ενόψει της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, τη Συμφωνία των Πρεσπών, και ενώ διανύουμε την τέταρτη Κοινοβουλευτική Σύνοδο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συγκυρία που ήρθατε εδώ για να μας επισκεφθείτε, να δείτε τους χώρους και να ενημερωθείτε για τις διαδικασίες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για όσα η Βουλή διαχρονικά αποφασίζει, σε συνεργασία με την Πολιτεία, προς όφελος των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».

Στον Σύνδεσμο, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργούν το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, φιλοξενούνται καθημερινά, από το 1923 έως σήμερα, 214 άτομα, από 15 έως 55 ετών.