Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Στη Βουλή το περιστατικό με την αποκοπή ρεύματος σε χωριό της Ροδόπης

Σωκράτης Φάμελλος: "Παρακαλώ για την απάντηση του Υπουργού".
famellos

Σχολιάζοντας στη Βουλή ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών σε βασικά αγαθά εν μέσω lockdown και πανδημίας, αναφέρθηκε με έμφαση στο συγκλονιστικό περιστατικό από τη Ροδόπη όπου πατέρας – με οφειλή σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση 280 € – παρακάλαγε ιδιωτικό υπάλληλο να του κόψει το ρεύμα μία ώρα αργότερα γιατί εκείνη την ώρα το παιδί του έκανε τηλεκπαίδευση:

«Μας έκανε ακόμη ιδιαίτερη εντύπωση η άρνησή σας να δεχτείτε την τροπολογία που καταθέσαμε προχθές, στη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για διασφαλιστεί η πρόσβαση στο ρεύμα για τους συμπολίτες μας και να μην πραγματοποιούνται αποκοπές εν μέσω πανδημίας, ειδικά σε ευάλωτες οικογένειες. Καταθέτω στα πρακτικά και παρακαλώ για την απάντηση του Υπουργού, δύο δημοσιεύματα που αφορούν την ίδια περίπτωση, όπου γονιός παρακαλεί τον εργαζόμενο του ΔΕΔΔΗΕ να μη του κόψει το ρεύμα και ζητάει παράταση μίας ώρας ώστε το παιδί του να ολοκληρώσει το μάθημα Μαθηματικών. Με αυτά τα ζητήματα πρέπει να ασχοληθείτε κύριε Χατζηδάκη και όχι με το πώς θα τακτοποιήσετε τα συμφέροντα των τραπεζών».

Στην υπόλοιπη τοποθέτησή του ο κ. Φάμελλος στηλίτευσε την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετεί εν μέσω πανδημίας, και καυτηρίασε την απόφαση του κυρίου Χατζηδάκη να φέρει ως τροπολογίες, ρυθμίσεις για άσχετα με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου θέματα – χωροταξικά και πολεοδομικά – “για να αποφύγει τη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς”, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά:

“Να ασχοληθείτε με τις ανάγκες της Υγείας και όχι με την τακτοποίηση κολλητών. Ενώ η κοινωνία βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση, και ενώ θα προτιμούσαμε να βρισκόμασταν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, και όπου αλλού δίνεται η μάχη για τη ζωή, με σκοπό να εντοπίσουμε προβλήματα και να βρούμε λύσεις, ήρθαμε στη Βουλή για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει κανέναν επείγοντα χαρακτήρα, δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την πανδημία, αλλά τακτοποιεί συμφέροντα κολλητών και των τραπεζών. Ως εκ τούτου, οφείλω να καταθέσω στο Προεδρείο, στη Διάσκεψη των Προέδρων και στην Κυβέρνηση, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαφωνεί πλήρως με την τακτική της κυβέρνησης να «εκμεταλλεύεται» την πανδημία για να νομοθετεί για άσχετα με την πανδημία θέματα και να μένουν πίσω ζητήματα που η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Επί της διαδικασίας λοιπόν η άποψή μας είναι ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Δεν επιτρέπεται, κύριε Χατζηδάκη, να υποτιμάτε την αγωνία και την ανησυχία της κοινωνίας και να περνάτε ρυθμίσεις τάχατες για την εκτός σχεδίου δόμηση, με ευνοϊκές όμως ρυθμίσεις για τις τράπεζες και το Ελληνικό. Αυτό πάει πολύ, κύριε Χατζηδάκη, ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής δεοντολογίας και έχει να κάνει με την ανθρωπιά. Εμείς δε θέλουμε να σάς αφήσουμε να νομοθετήσετε μόνοι σας. Μας οδηγείτε σε μια τέτοια διαδικασία. Έχετε πρόθεση να φέρετε τροπολογίες που αφορούν το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ), που εσείς δημιουργήσατε, παρότι σας προειδοποιήσαμε σχεδόν όλα τα κόμματα της Βουλής; Έχετε πρόθεση να φέρετε τις τροπολογίες αυτές την τελευταία μέρα, της τελευταίας συνεδρίασης, για να αποφύγετε τους φορείς και την ενημέρωση της κοινωνίας; Επειδή το ίδιο κάνατε στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο 4685 που το φέρατε για ψήφιση στη Βουλή, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με περιορισμένη συμμετοχή βουλευτών, κάτι που καταγγείλαμε τότε. Επειδή το ίδιο κάνατε με το νόμο για τα πλαστικά μιας χρήσης που φέρατε τροπολογίες για την ιδιωτικοποίηση βασικών στοιχείων δημόσιας περιουσίας. Το ξεκαθαρίζουμε ότι αν προτίθεστε να φέρετε τροπολογίες για τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ που χρεωκοπήσατε, εκ των υστέρων και μετά τους φορείς, να μας το πείτε από τώρα για να αποχωρήσουμε. Δεν μπορείτε να προσβάλλετε έτσι την κοινοβουλευτική διαδικασία”.

Ο Σ.Φάμελλος κατάθεσε πρόταση: “Όσο διαρκεί η πανδημία, η Βουλή να ασχολείται – εφόσον είναι περιορισμένη η συμμετοχή, οι συνάδελφοι δεν μπορούν να είναι εδώ, με σοβαρά προβλήματα στο webex, να ασχολούμαστε μόνο με ζητήματα της πανδημίας. Δηλαδή θέματα δημόσιας υγείας, κοινωνικής κρίσης, επιδομάτων. Για αυτά που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αλλά δεν μπορεί, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κύριε Χατζηδάκη να  περνάτε νομοσχέδια που τακτοποιούν μόνο τις τράπεζες εις βάρος των πολιτών, της ιδιοκτησίας, των μηχανικών και να ξεπουλάτε ταυτόχρονα δημόσια περιουσία”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood