Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, με την οποία ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών για την ανάδειξη δύο σοβαρών τοπικών θεμάτων, και επικαλούμενος ομόφωνο σχετικό Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να ενεργήσουν αναλόγως.

Το Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών:

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής ζητήματα:

α) για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, η καταβολή του οποίου για εκείνους που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους έως τις 31-12-2019 γεννά εύλογα ενστάσεις και παράπονα μετά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου,

β) για το γεγονός ότι βρέθηκαν εκτός αποζημιώσεων πολλοί πληγέντες από τη θεομηνία του καλοκαιριού του 2019 εξ αιτίας των εξαιρετικά αυστηρών κριτηρίων που ετέθησαν, με αποτέλεσμα οι ζημιές στις οικοσκευές τους να μην έχουν μέχρι και σήμερα αποκατασταθεί.

Η Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ

“Σας διαβιβάζω, συνημμένα, το με αρ. πρωτ. 768 και ημερομηνία 29 -1 -2020 ψήφισμα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, σχετικά με την καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας και την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους επλήγησαν στον εν λόγω Δήμο από τις φυσικές καταστροφές το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο του Ν. 2130/93 περί καταβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας υπάρχει έλλειμμα αντιμετώπισης για εκείνους που εκπλήρωσαν τις οφειλές τους είτε με εφάπαξ καταβολή, είτε με ρύθμιση.

Επιπλέον, εξαιτίας των εξαιρετικά αυστηρών κριτηρίων επιλογής που επιβάλλει η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων, δυστυχώς, πολλοί από τους πληγέντες απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην έχουν αποκατασταθεί οικονομικά για τις ζημιές που υπέστησαν το καλοκαίρι του 2019,

Θεωρώντας ότι η μη ελαστικότητα των κριτηρίων είναι πολλαπλά προβληματική παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να ενταχθούν και οι πληγέντες που έχουν απορριφθεί στις αποφάσεις αποζημιώσεων.

Ο αναφέρων Βουλευτής
Ιλχάν Αχμέτ – Βουλευτής Ροδόπης”.

Το αίτημα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών προς τον Ιλχάν Αχμέτ να προωθήσει-αναδείξει τα εν λόγω θέματα: