Είναι σημαντικό για τους πολίτες κάθε φορά που βιώνουν μία δύσκολη κατάσταση ή είναι εκτεθειμένοι σε κάποιον σοβαρό κίνδυνο, να γνωρίζουν ότι αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την προάσπιση της ασφάλειάς τους θα βρεθούν δίπλα τους το ταχύτερο δυνατό, για να τους συνδράμουν με ευσυνειδησία, επίγνωση του καθήκοντος και επιχειρησιακή επάρκεια, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ροδόπης, το 24ωρο που μας πέρασε αποτέλεσε μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Σε λίγες μόλις ώρες χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλαπλά μέτωπα, σε περιστατικά διαφορετικής κάθε φορά φύσεως και σίγουρα μεγάλης δυσκολίας και επικινδυνότητας.

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν στον οικισμό Ίσαλο για αντλήσεις νερών από σπίτια και για τη διάσωση οδηγού που παγιδεύτηκε σε αυτοκίνητο. Την ίδια νύχτα, στις γέφυρες της δυτικής εισόδου της Κομοτηνής, απεγκλώβισαν δύο συμπολίτες μας που το αυτοκίνητό τους είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα συγκεντρωμένα νερά. Το πρωί της Πέμπτης, στο συμβάν με τις διαδοχικές εκρήξεις από φιάλες υγραερίου στο κέντρο της πόλης, έσπευσαν ταχύτατα για να περιορίσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν πιθανόν ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την ευρύτερη γειτονιά. Το ίδιο πρωί βρέθηκαν στην ιρλανδική διάβαση, κοντά στην Αετοκορυφή, για να σώσουν ζωές μετά από παράσυρση οχήματος από ορμητικά νερά, αν και ευτυχώς αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν επιβαίνοντες στο όχημα.

Αυτά ήταν ορισμένα από τα σοβαρότερα συμβάντα που διαχειρίστηκε η Πυροσβεστική σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στην περιοχή μας. Κι όμως, κατά γενική ομολογία, οι άντρες της κατάφεραν να φανούν αντάξιοι της προσδοκίας που περιγράφηκε στην εισαγωγή. Στη συμπλήρωση λοιπόν αυτού του δύσκολου 24ωρου, το ελάχιστο που τους αξίζει είναι ένα μπράβο!