«Στη Ροδόπη επαναχρησιμοποιούμε» – Καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σε σχολικές μονάδες

Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη διοργάνωση, διανεμήθηκαν τσάντες από ανακυκλωμένο βαμβάκι και μπλούζες με το μήνυμα της εκστρατείας.
ΔΡΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΑ 2

Ομιλίες, παρουσιάσεις και διανομή προωθητικού υλικού σε 17 σχολικές μονάδες της Ροδόπης, περιλάμβανε η «Δράση για το Περιβάλλον-Προώθηση της Ανακύκλωσης» που διοργάνωσε η ΠΑΜΘ – Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την υποστήριξη του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ. Με τη Δράση για το Περιβάλλον η ΠΕ Ροδόπης, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η Δράση με κεντρικό μήνυμα «στη Ροδόπη επαναχρησιμοποιούμε» εξελίχθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε σε  σχολικές μονάδες της Κομοτηνής, με ομιλήτρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Γεωργία Υφαντίδου. Η δεύτερη περίοδος των δράσεων υλοποιήθηκε σε σχολεία των οικισμών της Ροδόπης με ομιλητές τους Φώτη Τσάγκα, μηχανικό περιβάλλοντος στέλεχος της ΔΙΑΑΜΑΘ και Θεοδοσία Δραγουμάνη, περιβαλλοντολόγο, στέλεχος του Τμήματος Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Βασικός στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας ήταν η προβολή της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και των καλών πρακτικών υπό το πρίσμα της ανάγκης για την μείωση αποβλήτων. Οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας αφορούσαν στο επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, με ιδιαίτερη  έμφαση στην ανάγκη για την ανακύκλωση των αποβλήτων με την χωριστή διαχείριση των διαφόρων ρευμάτων τους.

«Στη Ροδόπη επαναχρησιμοποιούμε» - Καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σε σχολικές μονάδες «Στη Ροδόπη επαναχρησιμοποιούμε» - Καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σε σχολικές μονάδες «Στη Ροδόπη επαναχρησιμοποιούμε» - Καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σε σχολικές μονάδες

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood