Στη Νέα Πέτρα σήμερα η ιστορική ιερή εικόνα της Παναγίας Πετρινιάς

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων θα τελέσει Παράκληση και Ολονυχτία ως τα μεσάνυχτα.
Screenshot_1148

Την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πετρινιάς υποδέχονται για προσκύνημα σήμερα στο χωριό της Νέας Πέτρας Ροδόπης, ο οικείος Επίσκοπος κ.κ. Παντελήμων, ο Κλήρος, ο Λαός και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου αλλά και των εκατό ετών από τη δημιουργία του οικισμού το 1923. 

Την ιστορική εικόνα, που θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμβροσίας και μεταφέρεται για προσκύνημα για πρώτη φορά, έφεραν μαζί τους το 1922 οι πρόσφυγες από το χωριό της Πέτρας της Ανατολικής Θράκης.

Η εικόνα θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Πέτρας στις 19:00, και θα ακολουθήσει η τέλεση Παρακλήσεως και Ολονυχτίας έως τα μεσάνυχτα – οπότε και η εικόνα θα επιστρέψει στην Αμβροσία – σε κλίμα κατάνυξης και ευλογίας υπό τη σκέπη της Μεγαλόχαρης.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Μουδανίδης του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών, “δεδομένου οτι η εικόνα της Παναγίας Πετρινιάς στο χωριό της Αμβροσίας, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος όπου θησαυρίζεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, καθώς και από το ιστορικό ξωκκλήσι του αμπελουργικού σταθμού της Αιγείρου όπου φυλάσσεται η επίσης θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των Ρόδων, δικαίως η περιοχή ονομαζόταν “Παναγία” από τα Βυζαντινά ακόμα χρόνια – έχοντας την αναμφισβήτητη αύρα ενός ιερού χώρου – και ο νομός Ροδόπης Παναγιοσκέπαστος”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood