Το παρών στο κάλεσμα της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Κομοτηνής έδωσε το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για την υλοποίηση των μέτρων στη μάχη κατά του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα απολυμάνσεων του Δήμου, σε γειτονιές και οικισμούς, όπου το όχημα της Ομάδας είχε τη δυνατότητα να προσεγγίσει με αποτελεσματικότητα. Η ΕΟΔ Ροδόπης κάλυψε πυκνοκατοικημένες περιοχές εντός του αστικού ιστού, αλλά και οικισμούς όπως τα Σύμβολα και το Τυχερό, καθώς και τον συνοριακό σταθμό ελέγχου Νυμφαία-Μακάζα. Επίσης ανέλαβε απολυμάνσεις στο οδικό δίκτυο εντός της Κομοτηνής, καθώς και σε δημόσιες υπηρεσίες της πόλης μας, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ-1η ΤΟΜΥ (Τοπική Ομάδα Υγείας)– ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης), το 1ο ΚΑΠΗ-2η ΤΟΜΥ.

Σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται, οι Εθελοντές της ΕΟΔ Ροδόπης έχουν την καθοδήγηση και την υποστήριξη, σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας, την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής και του Προϊσταμένου της, Νίκου Στεργιάδη.