Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά δέχθηκε σήμερα στο γραφείο της στη Βουλή αντιπροσωπεία δημάρχων της Θράκης για το θέμα του χρυσού, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Ζαμπούκη και Ντίνο Χαριτόπουλο.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των δημάρχων και ζήτησε από τους Βουλευτές Ιλχαν Αχμέτ και Γιώργο Αρβανιτίδη να ετοιμάσουν φάκελο με το ιστορικό της υπόθεσης του χρυσού στη Θράκη, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την απάλειψη του κυανίου ως μεθόδου εξορύξεων από την υφιστάμενη νομοθεσία, καθώς και ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για τις προθέσεις του σε ο,τι αφορά την επένδυση.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την ομόθυμη στάση της τοπικής κοινωνίας εναντίον της εξόρυξης, ζήτημα στο οποίο συναίνεσαν ο Βουλευτής Ροδόπης όσο και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας- Σαπών.

Το επόμενο κιόλας χρονικό διάστημα θα ληφθούν οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθυντής του γραφείου της κ. Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, ο σύμβουλος της προέδρου και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πρωτόπαπας, και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.