Στη «φάκα» μέλος σπείρας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες στην Αλεξανδρούπολη

Την Πέμπτη και την Παρασκευή τηλεφώνησαν σε τουλάχιστον 16 ηλικιωμένους, στους οποίους ανέφεραν ότι συγγενικό τους πρόσωπο, κυρίως το παιδί τους, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, και κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο γυναίκες, αποσπώντας τους 26.800 ευρώ και τιμαλφή
ilikiomenitilefwno-960x479

Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εξιχνιάσθηκαν 14 απόπειρες απάτης και 2 περιπτώσεις τετελεσμένων απατών σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, που διαπράχθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, 9 και 10 Μαΐου, στην Αλεξανδρούπολη.

Το Σάββατο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν 65χρονο αλλοδαπό, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και απάτης, κατ΄ εξακολούθηση, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με ζημία άνω των 30.000 ευρώ και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστοι δράστες επιχειρούσαν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός ή αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, είτε για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, είτε για την αποζημίωση των ατόμων που τραυματίσθηκαν από το τροχαίο, είτε για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική συνομιλία ο δράστης προσποιούταν ακόμη και το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο ζητούσε βοήθεια.

Σε δύο περιπτώσεις, προχθές το μεσημέρι, οι δράστες αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά, με την παραπάνω μεθοδολογία, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 88 και 75 ετών, στη συνέχεια ο 65χρονος μετέβη στο σπίτι της 88χρονης όπου παρέλαβε από αυτή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα τιμαλφή, ενώ έξω από το σπίτι της 75χρονης παρέλαβε μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 26.500 ευρώ, την οποία είχε εναποθέσει η ίδια.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 65χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρήματα και τιμαλφή, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 65χρονος, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους κυρίως πολίτες με την παραπάνω μεθοδολογία.

Πέραν των δύο απατών που διέπραξαν τα μέλη της σπείρας, από την έως τώρα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε άλλες 14 απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, που διαπράχθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη, τις οποίες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν, καθόσον οι προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης ένα μαχαίρι, που βρέθηκε στην κατοχή του 65χρονου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood