Σε συνέχεια της σειράς των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξει ενεργά τη δια ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.
Στην επιστολή αυτή εκφράζει για ακόμη μια φορά τη βούληση του Δήμου Κομοτηνής να συνδράμει στην πραγματοποίηση κατά το εφικτό των δια ζώσης μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, με αυξημένα μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαθέτοντας αίθουσες για την κάλυψη του ανωτέρου σκοπού.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Κομοτηνής προτίθεται να παραχωρήσει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, χωρητικότητας 100 ατόμων.
Επιπρόσθετα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Παπανικολάου, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας, και μέλος του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, αποφασίστηκε η παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων, χωρητικότητας 320 ατόμων, για τον ίδιο σκοπό.
Τα λειτουργικά κόστη και την καθαριότητα των χώρων – σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα – θα αναλάβει ο Δήμος Κομοτηνής, προκειμένου να διασφαλιστεί στο ακέραιο η ομαλή και ασφαλής λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας του πανεπιστημίου.