Σχολιάζοντας το γεγονός οτι ουκ ολίγοι πολίτες μετακινούνται ήδη ή σχεδιάζουν να μεταβούν στην επαρχία, με στόχο να “αποφύγουν” τον κορωνοϊό από τα αστικά κέντρα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για αντικοινωνική συμπεριφορά και υπενθυμίζοντας εμφατικά οτι ακόμη κι αν κανείς δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα, αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχει μολυνθεί, απηύθυνε για πολλοστή φορά τη σύσταση “μένουμε σπίτι!”.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά.

Θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους – αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν – όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οτι μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό, ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα· και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό, να αποφύγει κάθε επαφή, και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».