Στέλιος Πέτσας: Ακόμα και λίγοι αν δεν πειθαρχήσουν, ο κίνδυνος είναι μεγάλος

"Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σχετικά καλά, ιδίως αν συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί".
ΠΕΤΣΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, μίλησε σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Ευγενίδη και Μάιρα Μπάρμπα.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Θα πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί

Το πρόβλημα είναι, πως ακόμη και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων αν δεν πειθαρχήσουν, ο κίνδυνος στον οποίο μπορεί να εκθέσουν τους συμπολίτες τους, και τους εαυτούς τους φυσικά, είναι πάρα πολύ μεγάλος. Γι’ αυτό αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σχετικά καλά, ιδίως αν συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί.

Για το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Κάθε μέρα αξιολογούμε την κατάσταση. Κάθε μέρα το επιτελείο του Πρωθυπουργού έχει συσκέψεις με τον  ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, αλλά, και όλες τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιτελείων των οικονομικών Υπουργείων. Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει.

Για όσους δεν άκουσαν τις συστάσεις και ταξίδεψαν

Το πρόβλημα είναι ότι πολύς κόσμος θεώρησε αυτή την ανάπαυλα στην καθημερινότητά του ως διακοπές, ενώ δεν είναι. Είναι ένας πόλεμος τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε κάνει επανειλημμένες φορές εκκλήσεις. Ακόμα και αυτοί που ταξίδεψαν και δεν άκουσαν τις συστάσεις, εκεί που θα πάνε, πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους, να μην έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να διασπείρουν τον ιό.  

Για νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας

Όσον αφορά την ενίσχυση των μέτρων, χθες είχαμε μία ευρεία σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, με τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερο και αυτό θα γίνει. Θα υπάρξουν κάποιες διευκρινήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη ή την άρση κάποιων μικροστρεβλώσεων.  Και αυτό θα γίνει μέχρι αύριο. Είναι μία δυναμική άσκηση. Είναι πρωτοφανής για όλες τις δυτικές κοινωνίες και οικονομίες και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν από την Πολιτεία, θα βρουν αυτή τη στήριξη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood