Απάντηση στο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τους τίτλους σπουδών του έδωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής του Προσφυγικού, Αλκιβιάδης Στεφανής, κάνοντας λόγο για “λάσπη και αθλιότητες” που δεν τον αγγίζουν ούτε τον πτοούν την ώρα που χειρίζεται κρίσιμα θέματα για την πατρίδα.

Μάλιστα, “για τους εκ του πονηρού ερωτώντες”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δημοσιοποιεί και τα πτυχία του εξηγώντας: “Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου”.

Ακόμη ο κ. Στεφανής τονίζει πως ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στέλιος Πέτσας: “Ανήθικη επίθεση”

Για “ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή”, κάνει λόγο την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, και διερωτώμενος “επίθεση σε ποιον;”, συνεχίζει με νόημα: “Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων”. Διερωτώμενος επίσης, “επίθεση γιατί;”, καταλήγει: “Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα; Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η Κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων”.