Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν  καταθέσει γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό νοσοκομείων,  ζητώντας το «πάγωμα» της απόφασης που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας.
Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την απόφαση, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, μέτρο που ως γνωστόν άρχισε να εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου – δείτε: Σε αναστολή εργασίας 55 από τους 585 εργαζομένους του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η αίτηση αναστολής κρίθηκε και απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι και η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί στις 8 Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων στην αίτηση ακύρωσης υποστηρίζεται ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ακόμη επισημαίνει πως με το υπό κρίση μέτρο παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί τέλος ότι προ ημερών και το Γ’ Θερινό Τμήμα ΣτΕ είχε απορρίψει τις αιτήσεις 115 νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους – θυμηθείτε εδώ.
πηγή: protothema.gr