Σε γραπτή του δήλωση ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων, τονίζει:
“Με τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαπάτησε τους συνταξιούχους όσον αφορά στο θέμα των αναδρομικών. Πιο συγκεκριμένα:
1) Στέρησε από τα αναδρομικά αυτούς που τα είχαν περισσότερη ανάγκη. Τους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι 1.000 ευρώ.
2) Δεν περιέλαβε παράνομα στα αναδρομικά τις περικοπές από τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, από το επίδομα άδειας και τις επικουρικές.
3) Παράνομα και αντισυνταγματικά αποκλείει το δικαίωμα της προσφυγής αν ο συνταξιούχος δεχθεί τα πετσοκομμένα αναδρομικά.
4) Αυθαίρετα, παράνομα και αντισυνταγματικά ορίζει την 8η Οκτωβρίου 2020 ως την τελευταία μέρα δικαστικής διεκδίκησης αναδρομικών. Έτσι ο συνταξιούχος που ενδεχομένως προσέφυγε μετά την ημερομηνία αυτή θα μείνει με άδεια χέρια.
Η κυβέρνηση επέλεξε παράνομα και αντισυνταγματικά να παρακρατήσει χρήματα των ίδιων των συνταξιούχων. Επέλεξε πάλι παράνομα και αντισυνταγματικά να κλείσει νομοθετικά κάθε οδό διεκδίκησης. Η εξαπάτηση ολοκληρώθηκε και οι κ.κ. Μητσοτάκης Βρούτσης μπορούν να αποθεώνονται από τα “πέτσινα Μέσα”. Η οργή όμως των εξαπατημένων συνταξιούχων θα εκφραστεί. Και τότε τα “πέτσινα Μέσα” θα είναι ανήμπορα να τους σώσουν”.