Στα “σκαριά” επενδύσεις από σαουδαραβικά κεφάλαια

Στέλιος Πέτσας: "Δεν είμαστε στη φάση της πρόσκλησης και της αναμονής, αλλά στην ώρα των συγκεκριμένων αποφάσεων για συγκεκριμένες επενδύσεις".
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για διττό στόχο: πρώτον για την προσέλκυση επενδύσεων, και δεύτερον για την ενδυνάμωση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας.

Στα "σκαριά" επενδύσεις από σαουδαραβικά κεφάλαιαΣυγκεκριμένα, επεσήμανε για τα δύο αυτά θέματα:

  • Αμυντικό πλέγμα ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ελλάδος

Έγινε συζήτηση για τα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, την προκλητικότητα της Τουρκίας και τη διάθεση από τη χώρα μας μιας πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία για την προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας. Η συζήτηση για το θέμα αυτό ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019. Η διάθεση συστήματος Patriot, συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια, προβάλλει τη χώρα μας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και ενισχύει τους δεσμούς μας με τη Σαουδική Αραβία. Και βεβαίως, ως αμυντικό σύστημα, δεν συνιστά απειλή για άλλες χώρες της περιοχής. Σημειώνεται ότι στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και η Ιταλία. Το κόστος της διάθεσης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη, καθώς από 20 Ιανουαρίου 2020 έχει τεθεί σε λειτουργία μια ακόμη πυροβολαρχία Patriot, που πριν ήταν ανενεργή.

  • Κατάλογος επενδυτικών ευκαιριών για τους Σαουδάραβες

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, αφού αναγνώρισε πως παραμερίστηκε το σύννεφο αβεβαιότητας πάνω από την Ελλάδα, ζήτησε κατάλογο με επενδυτικές ευκαιρίες για τους Σαουδάραβες και υποσχέθηκε ότι επιχειρηματική αποστολή από τη χώρα του θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να τις διερευνήσει. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα και παρέδωσε κατάλογο με τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν άμεσα επενδύσεις από σαουδαραβικά κεφάλαια. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, τον επόμενο μήνα οι Υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Χάρης Θεοχάρης να επισκεφθούν τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να υπογράψουν επενδυτική συμφωνία. Δεν είμαστε δηλαδή στη φάση της πρόσκλησης και της αναμονής, αλλά στην ώρα των συγκεκριμένων αποφάσεων για συγκεκριμένες επενδύσεις.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood