Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής σε όλη τη Θράκη.

kairΣύμφωνα με τα «Καιρικά Νέα Θράκης», περί τις 6 με 8 αύριο το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις, ενώ όσο βαδίζουμε προς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής πος Σάββατο, θα έχουμε γενίκευση των φαινομένων. Πολύ γρήγορα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι θα ρίξουν κατακόρυφα τη θερμοκρασία κατά 10 περίπου βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακά και από τον Βόρειο Έβρο, αρχικά περί τη 01.00′ – 03.00′ τη νύχτα, οι βροχές θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις, που θα επεκταθούν μέχρι τα ξημερώματα σε όλη τη Θράκη.

kairrΛεπτομέρειες για την ένταση των φαινομένων και τις τοπικότητες, θα δοθούν αύριο από τα «Καιρικά Νέα Θράκης», καθώς, όπως σημειώνει η ομάδα, υπάρχουν αλλαγές στα τρεξίματα των μοντέλων μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Γενικότερα η μεταβολή του καιρού θα είναι βίαιη», επισημαίνεται, «και η αυριανή νύχτα προμηνύεται «άγρια». Πάντως το πέρασμα του χαμηλού θα είναι ταχύτατο και θα απομακρυνθεί γρήγορα νότια μέχρι τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, οπότε τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν σχεδόν παντού στην περιοχή μας».

Τέλος, συνιστάται μεγάλη προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν κατά τόπους τα 90-100 km/h, ενώ στη Σαμοθράκη ίσως ξεπεράσουν τα 120 km/h.