Στα επίπεδα προ πανδημίας ξανά ο αριθμός των χειρουργείων στο ΕΣΥ

Π. Μαρινάκης: "Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας από το πρόγραμμα διακυβέρνησης του 2023".
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

“Η αριθμητική επίδοση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, μεταφέροντας σχετική ενημέρωση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, επεσήμανε: “Κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024 διενεργήθηκαν περίπου 175.000 χειρουργικές επεμβάσεις, αριθμός που όχι μόνο επαναφέρει τα προηγούμενα στάνταρ, αλλά τα ξεπερνά σημαντικά σε σχέση με το έτος 2019”.

Συνεχίζοντας ο κ. Μαρινάκης, υπογράμμισε: “Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Προχωρούν 6.500 προσλήψεις μέσα στο 2024, αυξήθηκαν ήδη οι απολαβές των γιατρών του ΕΣΥ και οι αποζημιώσεις των εφημεριών τους, και υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ανακαινίσεις σε 80 Νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας όπως είχαμε δεσμευθεί στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του 2023“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood