Ανοιχτή συνεδρίαση στην Κομοτηνή τον Μάιο του 2020, κατά τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, θα πραγματοποιήσει η Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη.

“Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε τον σημαντικό ρόλο της επιτροπής, να συνδέσουμε τον οικουμενικό Ελληνισμό με την ακριτική Ελλάδα, και να τιμήσουμε τη Θράκη συμβάλλοντας στην ανάδειξη και στην ανάπτυξη της”, τόνισε ο Ευρ. Στυλιανίδης, και πρόσθεσε: “Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει λόγους, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφειά του, να τιμήσει τον ακριτικό Ελληνισμό και να σταθεί δίπλα του, τονώνοντας το εθνικό του φρόνημα και την αναπτυξιακή του αυτοπεποίθηση”.

Η Επιτροπή υιοθέτησε την πρόταση του Βουλευτή Ροδόπης και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις οργανωτικές λεπτομέρειες για την ένταξη της παρουσίας της στον επίσημο εορτασμό των Ελευθερίων της Κομοτηνής, με τον Ευρ. Στυλιανίδη να ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο Σάββα Αναστασιάδη (Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ) και τα μέλη της.